Prijavi se i zajedno sa Sarom Jo testiraj (i osvoji) nove AVON matte ruževe!

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

U okviru akcije Reci NE nasilju nad ženama”, kompanija Avon uručila je donaciju u vrednosti 2.677.000 dinara Autonomnom ženskom centru za nastavak realizacije i unapređenje projekta Mogu da neću. Ljubav nije nasilje.” sa ciljem da podrži edukaciju mladih o različitim vrstama nasilja.

Donacija kompanije Avon za realizaciju projekta Mogu da neću. Ljubav nije nasilje. e1551870941516 Znanjem i osnaživanjem u borbi protiv nasilja nad ženama

Istraživanje ove organizacije pokazalo je zapanjujuće podatke među kojima i taj da svaki četvrti mladić i svaka deseta devojka veruju da jedan šamar nije nasilje. Svaka treća mlada osoba u Srbiji smatra da je devojka koja nosi kratku suknju i usku majicu sama kriva” ako je neko napadne. Upravo zbog ovakvih podataka, koji ukazuju da mladi ljudi ne prepoznaju sve oblike nasilja, pokrenut je projekat “Mogu da neću”.

Problem nasilja nad ženama je jedan od najčešćih vidova kršenja ljudskih prava svuda u svetu, naglasila je Miroslava Marjanović Pavlović, direktorka kompanije Avon za Jadranski region. Ona je istakla da je osnaživanje žena neodvojivi deo misije kompanije i da će sa Autonomnim ženskim centrom raditi na poboljšanju položaja žena u našem društvu.

Verujem da ova organizacija i njihov tim mladih edukatora mogu da doprinesu da devojke u Srbiji budu svesnije svojih prava, da izgrade samopoštovanje i na vreme nauče da prepoznaju nasilje, da bi mu se i efikasnije suprotstavile”, zaključila je Marjanović Pavlović.

Avon akcija Reci NE nasilju nad ženama Miroslava Marjanović Pavlović direktorka Avona za Jadranski region e1551870610172 Znanjem i osnaživanjem u borbi protiv nasilja nad ženama

Projekat “Mogu da neću” prvi je u Srbiji kroz koji se direktno i otvoreno komunicira sa mladima o tome u kakvim se partnerskim odnosima nalaze. Do sada je realizovan u srednjim školama i na fakultetima u 15 gradova širom Srbije, dok se donacijom kompanije Avon planira njegov nastavak i unapređenje.

Osim što je za nas potvrda ženske snage i solidarnosti koja nam je neophodna u borbi protiv nasilja, ova donacija će nam omogućiti da nastavimo započete aktivnosti i stignemo do još većeg broja mladih. Pored radionica u školama, donaciju AVON-a ćemo iskoristiti i za događaj koji će ukazati na još jedan važan segment života devojčica, a to su međusobna podrška i solidarnost. Tokom jednog vikenda okupićemo 60 devojčica iz cele Srbije na jednom mestu, sa ciljem da se međusobno upoznaju i izgrade svoje ženske mreže prijateljstva i snage, naglasila je Sanja Pavlović, iz Autonomnog ženskog centra.

Mogu da neću Sanja Pavlović Autonomni ženski centar e1551870661402 Znanjem i osnaživanjem u borbi protiv nasilja nad ženama

U znak zahvalnosti, Autonomni ženski centar uručio je roze plašt samopoštovanja kompaniji Avon koja se obavezala da će ga ogrnuti na ramena što većeg broja devojaka širom Srbije kako bi ih osnažila i ohrabrila da kažu NE nasilju.

Plašt samopoštovanja Ane Ljubinković e1551870905113 Znanjem i osnaživanjem u borbi protiv nasilja nad ženama

Plašt koji simbolizuje žensku snagu i hrabrost kreativno je rešenje poznate dizajnerke Ane Ljubinković koja je na ovaj način podržala akciju Reci NE nasilju nad ženama. Podršku akciji pružile su i brojne poznate ličnosti kao što su glumice Isidora Simijonović i Dara Džokić, voditeljka Maja Nikolić, pevačica Ivana Peters i sportistkinja Nataša Kovačević.

Kompanija Avon uručila donaciju Autonomnom ženskom centru za realizaciju projekta Mogu da neću 2 e1551870864783 Znanjem i osnaživanjem u borbi protiv nasilja nad ženama

Editors choice