Žuta je boja čežnje. Iscrtane žute trake na putevima koji vode ka nekom mističnom gradu udaljenom ka horizontu. Žuta je boja optimista i uvek izaziva optimistična raspoloženja. Kao što je plava bila boja Evrope, u drevnoj Kini žuta boja je zauzimala poziciju kraljevskih i verskih privilegija. Kao primarna, pridružuje se crvenoj i plavoj boji u paleti boja koju su modernisti definisali. Kao pigment koji je najviše približan Suncu, sama sebi je izvor svih boja, i daje sjaj skoro svakom prostoru.

Primena žute boje u enterijeru je veoma značajna. Različitom interpetacijom žute boje u enterijeru, dobijaju se različiti efekti.

Sunny Yellow Loft Geeraert

Pri pogledu na ovaj loft, prvi utisak je osvetljen i osunčan prostor. Žuta boja je implementirana u staklo, čime se dobija efekat sunčanog dana, ili proleća i leta kao godišnjih doba. Prostor se čini veoma svetlim, veselim, i prijatnim, te svakako velika preporuka za dobro raspoloženje jeste nijansirano staklo u žutom tonu.

Kuhinja kao vitalni deo stana

Kuhinja predstavlja jednu od najvitalnijih prostorija u stanu. Preporuka je da kuhinja bude u svetlijim tonovima, kako biste se prijatno osećali za vreme boravka u ovoj prostoriji. Današnje moderne kuhinje odišu čistim linijama, jasnim formama, koje odaju “hladnoću”, simetrični elementi, najčešće u beloj, sivoj, srebrnoj ili srnoj boji. Kako bi se “razbila” ova hladna atmosfera, i prostor učinio toplijim i prijatnijim za rad i boravak, žuti zid ili žuti element su jedno od rešenja.

Mesto za svakog od nas – naš dom

Svako od nas ima svoje mesto koje želi da uradi po svom senzibilitetu. Svaki enterijer je različit i predstavlja nešto specijalno. Dobro osmišljeni i dizajnirani detalji čine svaki prostor zanimljivim i atraktivnim na svoj način. Detalji su vrlo bitni u opremanju enterijera, jer samom prostoru daju draž i osobenost. Nešto što je samo naše. I ono što predstavlja naš mali svet i ono što smo mi. Takođe, treba biti pažljiv u odabiru detalja, kako ne bi došlo do prenatrpavanja što dovodi do haosa u prostoru. Detaljima u žutoj boji, oplemenićete prostor i učinićete ga lepšim i življim.

Eklektika i komfor.

Iskoristite svoju kreativnost i maštu i učinite vaš prostor još interesantnijim, kreirajući svetle, vibrirajuće i vesele prostore.

Izvor fotografija: instagram.com


Vladimir Paripović je ambiciozan, kreativan, komunikativan, nasmejan, sanja o Japanu i njegovoj kulturi, obožava Stivena Kinga, belu moku iz Starbucks-a. U sebi generiše večitu borbu između arhiktekture i mode.

Comments