Od dana kada se pojavila na malim ekranima sa svojim prvim hitom “…Baby One More Time” Britni Spirs (Britney Spears) je očarala svet. Postala je najpopularnija tinejdžerska senzacija preko noći. Od tada je iz godine u godinu nastavila da raduje svoje obožavaoce novim hitovima, ali i novim stajlinzima. Od stidljive brinete, zavodljive plavuše, do faze kada je sama sebi obrijala glavu – pogledajmo sve preobražaje ove dive.

  Zvezdani preobražaji: Britney Spears

Da li ste je prepoznali?

U početku je bila slatka brineta, princeza iz Dizni kluba, koja lagano krči svoj put ka zvezdama. Kao i mnoge posle nje, u početku je imala dosta blaži imidž devojke iz susedstva, da bi se kasnije transformisala u vamp zavodnicu.

  Zvezdani preobražaji: Britney Spears

Počeci njenih transformacija

2000. godine na dodeli MTV Music Awards Britni je šokirala javnost kada je skinula crno odelo i ostala samo u providnom kompletu prekrivenom cirkonima. To je bila samo početna faza njene potrage za svojim identitetom, a u sličnim izdanjima ćemo je viđati i kasnije.

  Zvezdani preobražaji: Britney Spears

Poljubac Britni i Madone je izazvao burne reakcije

Iskoristivši opet MTV dodelu nagrada, Britni je 2003. godine tokom nastupa sa Madonom (Madonna) i Kristinom Agilerom (Christina Aguilera) izazvala šok javnosti kada se poljubila sa svojom starijom koleginicom. To je bio nastavak odbacivanja njenog nevinog, devojačkog imidža.

  Zvezdani preobražaji: Britney Spears

Omot za album sa najvećim hitovima

Njene pesme su postajale sve slobodnije poručujući nam da nije više mala devojčica, a spotovi i stajlinzi koji su usledili pratili su tu poruku. Sve oskudnije obučena, Britni je sve više vremena bila samo u vešu, pokazujući svoje plesačko telo.

Usledilo je par mračnih godina za pop princezu. Razvod od Kevina Federlajna (Kevin Federline), kome je rodila dva sina, verovatno je bio završni udarac i tada smo je videli kako u frizerskom salonu sama sebi brije glavu. Posle toga je izdat album simboličnog naziva “Blackout”, a tadašnji nastup na MTV dodeli nagrada je proglašen jednim od najgorih u njenoj karijeri. Usledio je period pokrivanja crnim perikama i morao je proći još jedan period do njenog konačnog oporavka.

  Zvezdani preobražaji: Britney Spears

Njen povratak u formu na “Cirkus” turneji

Oporavak je došao lagano i ona je opet zavladala scenom tokom svoje “Cirkus” turneje. Zanimljivi kostimi i plesne koreografije označili su povratak stare Britni.

  Zvezdani preobražaji: Britney Spears

Britni - konačno sa osmehom

Sa novim dečkom i mirnijim životom Britni je jedan period bila i brineta, mada se kasnije vratila svojoj poznatoj platinasto plavoj boji.

  Zvezdani preobražaji: Britney Spears

Srećna i puna novih uspeha

Mnogi albumi, rasprodate turneje, parfemi i uloga sudije u “X Factor”-u pomogli su da Britni vrati svoj stari sjaj. U tom periodu ona počinje i modno da sazreva, pokušavajući da izgleda zavodljivo, ali ne i preterano. Ipak, i dalje je možemo videti u japankama i sa punđom na glavi, ali to je Britni kakvu znamo i volimo.

Prethodni tekst iz serijala “Zvezdani preobražaji” možete pronaći ovde


Ivona Josipović – večita skitnica sa koferom punim uspomena i bogatim skladištem snova. Autorka je bloga “The Smoke Detector”.

Comments