Rijana (Rihanna) je jedna od najpopularnijih zvezda današnjice koja samouvereno vlada scenom, kao i vrhovima top lista. Iako mlada, ova lepotica sa Barbadosa je već dosta godina prisutna u javnosti i ima veliki broj hitova i turneja iza sebe. Ono što je Rijanu definisalo kao izvođača nisu bile samo njene pesme već i njen stil. Pogledajmo kako je ona rasla od slatke devojčice do opasne zavodnice i kroz koje je sve faze prošla od početka svoje karijere.

slika 112 Zvezdani preobražaji: Rihanna

Rijanu sad ne bismo mogli zamisliti u sličnom izdanju

Kada se pojavila sa svojim debi albumom “Music of the Sun” 2005. godine Rijana je imala dugu kosu u prirodnim tonovima i mladalački simpatičan stil. Farmerice i otkriven stomak bili su njena najčešća kombinacija u tom periodu. Srećom, to nije dugo potrajalo.

slika 29 Zvezdani preobražaji: Rihanna

Rijana 2006. godine u spotu za pesmu “SOS”

Usledila je dosta ženstvenija faza. Sa novim albumom “A Girl Like Me” došao je i drugačiji imidž, mnogo više haljina, a patike i velike farmerice su ostale u prošlosti.

slika 37 Zvezdani preobražaji: Rihanna

U sličnim kostimima pevačica je 2007. nastupila i u Beogradu

Godinu kasnije uslediće njena najveća transformacija koja će je lansirati u sami vrh muzičke scene. Sa sledećim albumom ona nije promenila samo zvuk i saradnike, već se i modno transformisala od gusenice do leptira. U skladu sa imenom albuma “Good Girl Gone Bad” Rijana je zaboravila na svoj stari izgled i hrabro zakoračila na scenu u dosta izazovnijim varijantama – dosta crne kože i seksi kostima i sa kraćom crnom kosom, koja je još više istakla njeno prelepo lice.

Ona se nikada nije plašila eksperimentisanja sa modom i promena, tako da je u sledećem periodu njena crna kosa postajala sve kraća i kraća, izbrijana sa strane i na kraju plava. No, to je bio samo početak.

slika 45 Zvezdani preobražaji: Rihanna

Posle nemilog događaja iz 2009. godine Rijana je modu počela da koristi kao štit

Po povratku na scenu, nakon napada od strane njenog dečka Krisa Brauna (Chris Brown), Rijanin stil je postao još agresivniji. Možda joj je u tim trenucima moda služila kao štit, možda je kroz svoj stil pokušavala da pokaže koliko je jaka.

slika 54 Zvezdani preobražaji: Rihanna

Tokom 2010. postala je crvenokosa i dosta je eksperimentisala sa kosom

Duga ravna kosa, afro kovrdže, paž – samo su neke od frizura koje smo mogli da vidimo u Rijaninoj crvenoj fazi. Tada je uz hit “Only Girl in the World” i pojavu svog parfema na tržištu imala cvetnu fazu kada je nosila dosta seksi, ali ženstvene kombinacije.

slika 63 Zvezdani preobražaji: Rihanna

Još jedna od njenih potpunih promena sa hitom “We Found Love”

Kada je objavljen njen šesti album, opet je usledila nova transformacija i Rijanu smo počeli češće da viđamo u pank i rok fazonu sa kojim je ona i ranije flertovala, ali nikada u ovolikoj količini. To možemo videti i u njenom spotu za najveći hit sa tog albuma, pesmi “We Found Love”.

Slika 710 Zvezdani preobražaji: Rihanna

U sličnom izdanju Rijanu možemo videti ovih dana na ulicama LA-a

I dok njeni hitovi osvajaju svet, Rijana je svojim neustrašivim stilom postala modna ikona, lice pojedinih brendova i osoba za koju se uvek pitamo šta je sledeće. Ostaje nam samo da čekamo i vidimo…

Izvori fotografija: tumblr.com, elakiri.com, hotonlinenews.com, julesfashion.com, vimeovideo.blogspot.com


Ivona Josipović – večita skitnica sa koferom punim uspomena i bogatim skladištem snova. Autorka je bloga “The Smoke Detector”.

Comments