Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Društvene mreže: Detoksikuj se tokom leta

Društvene mreže: Detoksikuj se tokom leta

Facebook čini da budete tužni i očajni. Twitter je odgovoran za vaše oklevanje, preispitivanje i hejt, a Instagram će uskoro preobratiti sve vaše prijatelje u neprijatelje. Ovo su samo neki od načina na koji društvene mreže utiču na vas. Slagali se sa ovim ili ne, sa jednim morate da se složite, svima nam treba detoksikacija od društvenih mreža.

Odstupanje od interneta, bar kada je interakcija sa virtuelnim prijateljima u pitanju deluje strašno. Ali znate šta je još strašnije? To što ukoliko to uradite, niko neće ni primetiti da vas nema! Bar neko vreme. S druge strane, ni vi nećete ništa propustiti. Iznenađeni? Ne treba da budete.

Sve što će se desiti ukoliko odlučite da odmorite malo od društvenih mreža jeste to da ćete se konačno naspavati, manje se stresirati i verovatno i imati više vremena za neku knjigu ili film.

Društvene mreže Detoksikuj se tokom leta 1 Društvene mreže: Detoksikuj se tokom leta

Međutim, šta raditi kada počnete da “krizirate”?

Obrišite aplikacije sa telefona

Obrišite sve aplikacije koje koristite najčešće sa telefona! Ne brinite, lako ćete ih vratiti kada detoks prođe! Ne brišete svoje profile, već samo put do njih… Na neko vreme.

Zamolite prijatelja da vam promeni šifre

I ne kaže vam! Ma koliko ga molili ili ucenjivali, on ne sme da vam oda šifre dok detoks ne prođe.

Otpratite sve što vas zabavlja

Recimo da vas zabavlja da čitate srceparajuće statuse vaših prijatelja iz osnovne škole, ili volite da gledate fotografije neke tajne simpatije ili se divite nekoj poznatoj ličnosti. Ukoliko otpratite ove profile ili ih sakrijete, odjednom vam više društvene mreže i neće biti toliko zanimljive.

Ograničite se

Ukoliko recimo, mnogo vremena na društvenim mrežama provodite upravo na poslu, instalirajte programe koji će blokirati korišćenje određenih sajtova, ili vam meriti vreme korišćenja i zabraniti vam da se zadržavate duže od planiranog. Za Mac kompjutere postoji aplikacija SelfControl, dok za Firefox možete koristiti LeechBlock.

Pridržavajte se pravila

Obećajte sebi recimo da ćete posećivati društvene mreže samo u periodu između 18h i 19h i to je to za ceo dan. Naravno da morate da se pridržavate.

RSS čitač

Umesto da čitate vesti tako što odete na neku društvenu mrežu na kojoj ste lajkovali određenu stranicu, pa oni onda izbace neku vest, mnogo je bolje i brže da idete preko RSS-a. Budite u toku i čitajte najnovije vesti, bez ulaska na bilo koji profil.

Zamenite jednu naviku drugom

Uvek posegnete za telefonom kada vam je dosadno? Pokušajte da zamenite ovu naviku. Posegnite za nekim napitkom, ili knjigom, tetrisom, iglama za štrikanje? Šta god želite, samo nemojte uzeti taj telefon!

Obrišite naloge

Ovo je poslednje rešenje. Ukoliko baš ne možete da se oduprete ovoj zavisnosti, onda je krajnje vreme da obrišete svoje profile. Pa ako je potrebno da naučite da živite bez društvenih mreža ponovo, nek je sa srećom.

Lenka Gatić

Editors choice