Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Evropski operski dani održani u Beogradu

Evropski operski dani održani u Beogradu

Zemunsko pozorište Madlenianum proslavilo je Evropske operske dane u nedelju, 13. maja raznovrsnim sadržajem. Povodom ovog događaja, operske kuće širom Evrope otvarale su svoja vrata radoznalim posetiocima koji su želeli da istraže njihov čarobni svet. Sa ovih prostora, Madlenianum je jedini član evropskog operskog udruženja “Opera Evrope” koji se sastoji od 108 operskih kuća iz 25 evropskih zemalja. Operski dani održavaju se već šestu godinu za redom, a ove godine zajednička tema bila je strast.

Slika 134 Evropski operski dani održani u Beogradu

Prva privatna srpska opera Madlenianum

Zbog velikog interesovanja, Madlenianum je svojim posetiocima za ovaj dan pripremio operu “Pajaci” na Velikoj sceni. Modernu, erotizovanu, dramatičnu, uzbudljivu i likovno raskošnu inscenaciju potpisuje čuveni reditelj iz Sankt Peterburga, Jurij Aleksandrov (Yuri Alexsandrov). Scenografiju i kostime kreirao je Vjačeslav Okunjev (Viacheslav Okunev), a orkestrom Madlenianuma dirigovao je Stanko Jovanović.

Slika 229 Evropski operski dani održani u Beogradu

Opera “Pajaci” kao simbol strasti

U nedelju, program Madlenianuma počeo je u 16 časova u prostoru Bel Etage gde se održao jednosatni koncert Kamernog orkestra muzičke škole “Mokranjac” pod dirigentskom upravom Vladimira Milića, a pod nazivom programa“Strast prema muzici”. Nakon toga, usledila je radionica pod nazivom “Ljubav prema instrumentu” na temu: Ko svira u gudačkom orkestru? U istom prostoru, od 17:30 časova održano je javno čitanje na teme opera “Čarobna frula” i “Pajaci”. U okviru Foajea Madlenianuma održala se i umetnička radionica starih rukotvorina škole “Tehnoart” iz Beograda i izložba posvećena predstavi “Pajaci”.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice