Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Sezona gripa: Kako da olakšate svom detetu

Sezona gripa: Kako da olakšate svom detetu

Deca, a najčešće veoma mala deca, imaju godišnje obično 10-12 respiratornih infekcija povezanih sa kašljem. Simptomi se javljaju naglo, nisu praćeni povišenom temperaturom i bolovima u grlu, zbog čega je neophodno odmah reagovati. Poznato je da isparavanje svežih aroma četinara i mediteranskog  bilja deluje na smirivanje kašlja i sprečavanje daljeg napredovanja prehlade.

Sezona gripa Sezona gripa: Kako da olakšate svom detetu

Vrlo jednostavne, a delotvorne prirodne metode saniranja, učiniće da se dete bolje oseća. Osvežavanje vazduha eteričnim uljima je odličan način za suzbijanje različitih masovnih infekcija, u kućnoj upotrebi i na javnim mestima. Sveže arome jele, bora i mirte deluju antiinfektivno na gornje disajne puteve. Blagim utrljavanjem Pavle balzama na grudni koš i leđa, uveče pre spavanja, aktivne biljne supstance prodiru u kožu, lokalno povećavaju cirkulaciju i pomažu drenažu nakupljenog sekreta. Na taj način, pomažu kontrolisanju nagona za kašljem i olakšavaju tegobe otežanog disanja što doprinosi opuštanju i boljem odmoru deteta. Za upotrebu kod dece sa osetljivom kožom, preporučuje se testiranje na malom delu grudnog koša, pre nanošenja na veću površinu. Pavle balzam se preporučuje i kod poremećaja  “jet lag” kod dece, kada zbog promene vremenskih zona prilikom putovanja, dolazi do promena ritma spavanja.

Esensa kutija Pavle Sezona gripa: Kako da olakšate svom detetu

Moramo imati na umu i određene preventivne mere – redovno provetravanje prostorija, higijenu ruku i zabranu pušenja u prostoriji gde dete boravi i spava.

Ako kašalj traje duže od nedelju dana, bez poboljšanja, treba posetiti pedijatra i istražiti uzrok.

Više informacija o Pavle balzamu i drugim proizvodima iz Esensinog proizvodnog programa možete naći na Esensinom zvaničnom sajtu i Facebook stranici.

Editors choice