Ukoliko ste imali priliku da boravite u predivnoj Barseloni, gradu više nego zanimljive arhitekture, neopisivo dobrog provoda i još bolje hrane, sigurno ste zapazili količinu zgodnih momaka na ulicama ove metropole. A svi bi bez problema mogli biti manekeni. Prodavci u radnjama, prolaznici, sportisti, biznismeni.

Sećam se kada sam se sa drugaricom našla na vrhu La Rambla ulice, držeći mapu u rukama i tražeći Zara prodavnicu. Zaustavljamo dečka čije se lice ne zaboravlja kako bismo ga zamolile da nam pomogne oko karte. On sa dva kofera u rukama. Spušta kofere i nasmeje se. Blistavo beli zubi. Nas dve se kikoćemo kao lude a on nam onim zavodljivim engleskim sa jakim španskim akcentom objašnjava kako da dođemo do Portal de l’Àngel i nastavimo šoping. Još jednom se nasmeje. Uzima kofere i odlazi u sve dalje u gužvu Barselone. Jedan od oni slatkih nezaboravnih trenutaka koje nosite sa putovanja.

Pa, hajde da vidimo ko su ti momci, čiji španski temeparament i naglasak obožavamo, a koji krase reklamne kampanje i revije po svetu.

Andres Velencoso

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Godina i mesto rođenja: 1978. godina, Tossa Del Mar, Barcelona, Španija

Karakteristike: oči – braon; kosa – smeđa; visina – 188cm

Prepoznatljiv po: telo

Editorijali: “Vogue Hommes International”, “Pop Magazine”, “Hercules Magazine”, “V Man”, “V Magazine”, “L’Officiel hommes”, “Arena Magazine”, “Vanity Fair”, “Vogue”, “Stern Magazine”, “GQ Style”, “Max Magazine”, “Dolce & Gabbana Uomini”, “Love Magazine”, “Another Man Magazine”, “Harper’s Bazaar”, “GQ”

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Kampanje: Black Brown 1826, Chanel, Dondup, Banana Republic, Ermenegildo Zegna, Trussardi, Versace, Fragrance, YSL, H&M, Giuseppe Zanotti, Gap, Tumi, Loewe, Free Soul, Louis Vuitton

Revije: AmfAR Gala

Zanimljivosti: U vezi je sa pevačicom Kylie Minogue. Na levoj strani grudi ima istetovirano ime Lucia kao sećanje na njegovu majku. Druži se sa modelima zemljacima: Jon Kortajarena, Joan Pedrola i Oriol Elcacho, kao i manekenkama: Daria Werbowy, Gisele Bündchen ali i sa modelom i bivšim mužem Hali Beri, Gabriel Aubry-jem. U slobodno vreme se bavi fotografijom i igra fudbal.

Jon Kortajarena

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Godina i mesto rođenja: 1985. godina, Bilbao, Španija

Karakteristike: oči – zelene; kosa – smeđa; visina – 187cm

Prepoznatljiv po: izražene jagodice, pogled, usne

Editorijali: “L’Officiel Hommes”, “V Man”, “Pop Magazine”, “Wound Magazine”, “Esquire”, “Hercules magazine”, “DV Man”, “V Magazine”, “Vanity Fair”, “Vogue Hommes”, “Slurp Magazine”, “Numero Homme”, “GQ”, “Vogue”, “Elle Men”

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Kampanje: Bally, Guess, John Richmond, Carlo Pignatelli, Tom Ford, Jean Paul Gaultier, Brian Atwood, Diesel, Etro, Versace, Mauro Grifoni, Jaeger, Trussardi, Esprit, H&M, Karl Lagerfeld, Pepe Jeans, Carolina Herrera, David Yurman, Belvedere Vodka, Replay, Lacoste

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Zanimljivosti: Imao malu, ali više nego zapaženu ulogu Karlosa u filmu Toma Forda, “A Single Man”. Žena koja je sazlužna za njegovu prepoznatljivu frizuru je njegova majka, koja je frizer. Zanimaju ga fotografija, filmovi i dizajn. Da nije maneken, kaže, studirao bi da bude PR. U slobodno vreme gleda nezavisne filmove, čita knjige Paola Koelja, sluša muziku i voli da ode na planinu sa prijateljima. Govori baskijski jezik.

Oriol Elcacho

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Godina i mesto rođenja: 1979. godina, Barcelona, Španija

Karakteristike: oči – plave; kosa – smeđa; visina – 185cm

Prepoznatljiv po: telo, oči, nos

Editorijali: “V Man”, “Vanity Fair”, “Contributing Editor”, “GQ”, “Details Magazine”, “V Magazine”, “Vogue”, “Marie Claire”

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Kampanje: Ralph Lauren, canali, Bally, Zegna, Ermenegildo Zegna, Polo Ralph Lauren, Chanel

Revije: Ralph Lauren, Paul Smith, Chanel

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Zanimljivosti: Bio gost u nekoliko emisija i serija u Španiji. Prijatelj sa špancima modelima: Jon Kortajarena i Andrés Velencoso. Najpoznatija kampanja mu je ona za Bvlgari Aqva.

Miguel Iglesias

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Godina i mesto rođenja: 1986. godina, Galicia, Španija

Karakteristike: oči – braon; kosa – tamno smeđa; visina – 186cm

Prepoznatljiv po: telo, oči, osmeh

Editorijali: “V Man”, “Dolce & Gabbana Uomini”, “Men’s Health”, “Marie Claire”, “Tetu”

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Kampanje: Blanco, Calibre, Marks & Spencer, Carlo Pignatelli

Revije: Dsquared2, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Emporio Armani, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Zanimljivosti: Vodi se kao neko ko je veoma opušten i sa smislom za humor. Kako bi ostao u formi bavi se trčanjem i plivanjem. Studira marketing u Barseloni.

Antonio Navas

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Godina i mesto rođenja: 1990. godina, Barselona, Španija

Karakteristike: oči – braon; kosa – smeđa; visina – 188cm

Prepoznatljiv po: telo, usne, oči

Editorijali: “Hercules Magazine”, “V Man”, “Esquire”, “GQ”, “Dolce & Gabbana Uomini”

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Kampanje: Dsquared2, Guess, Carlo Pignatelli, Armani Exchange, Ermando Scervino

Revije: Dolce & Gabbana, Loewe, Enrico Coveri, Givenchy,

 ¡Ay Que Hombre! – Black & White

Zanimljivosti: Otkriven kada mu je jedan njujorški fotograf prišao na ulici u Barseloni dok je delio flajere i zamolio ga da mu se pridruži na kafi kako bi razgovarali o njegovoj budućoj manekenskoj karijeri. Za uspeh manakena, kaže, prvenstveno je bitan faktor sreće, zatim izgled pa tek onda trud, jer trud vam u tom poslu ništa ne znači ukoliko nemate sreće ili traženi izgled.

A ukoliko mi ne verujete da Barselona vrvi od ovakvih frajera, trk po avionsku kartu. I pozdravite mi onog slatkog dečka koji radi u radnji Massimo Dutti.


Anđela Najdanović voli da voli. Život. Modu. Amelijin Pariz. Kerin Njujork. Pozorište. Vogue. Beograd. I to u proleće. Uz miris jorgovana. Obožava kada je njen iPod shuffle iznenadi glasom Louis-a Armstrong-a dok se šeta beogradskim asfaltom. U podne. I uživa u sladoledu. Sa ukusom maline. Sour&Sweet. J’aime bien les couchers de soleil. Allons voir un coucher de soleil…

Comments