Donela si neke važne novogodišnje odluke, ali donosila si ih i prošle i pretprošle godine, a i dalje osećaš da si u haosu, da ti je život nesređen i da bi mogla bolje i više.  Nije toliko do odluka, koliko do strategije, koju realno možeš da praktikuješ bez mnogo odricanja i velikih iskoraka iz sopstvene zone komfora. Pokušaj da uvedeš u praksu ove ključne navike za uređenje života, koje će ti pomoći da smanjiš stres i povećaš produktivnost. Imaj na umu da najmanje promene mogu da uvedu u veće i korenitije!

Ustani rano

Ako smatraš da već ustaješ rano, ustani ranije. Onoliko ranije koliko ti je potrebno da pripremiš sebi zdrav doručak, umesto da jedeš nešto iz pekare, ili da preskočiš doručak. Vežbanje bi takođe mogla da obaviš u jutarnjem terminu (pre doručka) i da tako započneš dan sa najjačom energetskom podrškom koju možeš sebi da pružiš. 

Spavaj osam sati 

Naravno, da bi ustala rano i provela radni dan bez kriza i sa dovoljno energije, potrebno je da se prethodno naspavaš. Spavanje je prilično stvar discipline, kao i sve ostalo. Prvo počni da ustaješ rano, izdrži nekoliko neprijatnih dana promene ritma i uvedi se u red. Zbog svog zdravlja i mentalne stabilnosti, vredi se malo pomučiti. 

Drži se pozitive

Drži na umu svetlu stranu života, živi kao da su se sve dobre stvari koje želiš već odigrale i ostvarile. Ponašaj se prema sebi kao prema kraljici i prema svom životu kao prema svojoj kraljevini. 

Porodične večere

Ukoliko živiš sa nekim, ili već imaš svoju porodicu, postaraj se da jedete barem jedan obrok dnevno kao porodica – večere su najzgodnije. Okupite se pred TV-om, a ako volite neformalni i opušteni stil, postavite sto kao da nešto slavite, ako je to ono u čemu svi najviše uživate. Ili kombinuj – radnim danima neformalne zajedničke večere, vikendom svečane. 

Vežbaj 

Vežbanje je uglavnom pitanje dobre organizacije – ako možeš da se organizuješ i da nekuda ideš na vežbanje, neka to budu kasni popodnevni sati. Ukoliko ranijim ustajanjem dobijaš više vremena za sebe, onda vežbaj ujutru, kod kuće, dok svi još spavaju. Jutro je idealno vreme za jogu. 

Comments