Zdrav način da izgubite kilograme je najbolji način! Kojekakve dijete svakako nisu ono na šta  treba da pomišljate, a iznad svega, nisu dobre za vaše zdravlje! U principu, rezultat svih tih dijeta je prilično kratkoročan, jer vam ne menja način ishrane i navike nego vas samo limitira. Nema svrhe biti na dijeti ako ćete oboleti tokom iste. S toga, opredelite se za korekciju u ishrani tako da naučite da se opredeljujete za zdrav način konzumacije i navika u ishrani. Ovo je zdrav način kojim ćete izgubiti kilograme. Sastavili smo vam 10 ključnih saveta kako da zdravo izgubite višak.

Jedite malo, jedite redovno

Mit dijetiranja o tome kako je potrebno da preskočite makar jedan obrok da biste izgubili kilograme kruži okolo već ko zna koliko! Ovako nešto će, zapravo, samo naškoditi vašem organizmu jer vam organizam ispada iz balansa kada mu uskratite namirnice. Štaviše, verovatno ćete završiti sa još kojim kilogramom više.

WomanEatBroccoli 10 ključnih saveta za zdravo gubljenje težine (1. deo)

Jedite redovno

Kalorije su sve

Ako ćete da brojite kalorije, postarajte se da vam se uklapaju u budžet koji imate. Proverite kalorijsku vrednost svake kupovne hrane koju jedete i ne zaboravite da proverite i gramažu. Svi ti obroci koji se jedu iz kesice ili se pripremaju u mikrotalasnoj deluju prilično lagano i broj kalorija ne deluje toliko visoko do momenta u kom shvatite da je kalorijski broj izlistan na gramažu koja vam ne odgovara, a taj obrok sada ne smete pojesti ceo. Još jedna bitna stvar – nemojte mešati različite načine gubljenja kilograma! Ako ste se odlučili da ćete brojati kalorije, onda nemojte da brojite i masti nezavisno od kalorija. Ovako nešto vam sigurno neće pomoći nego će vam samo zbuniti organizam.

Comments