Možda prezirete prirodu svog posla, ali to ne znači da morate da budete očajni sve vreme i svaki put kada dođete na posao. Možete pronaći milion ljudi koji ne vole svoj posao, ali ne kukaju i ne žale se – jer ne dozvoljavaju da im činjenica što ne vole to što rade utiče na emotivno stanje ili psihu. I, evo kako to rade:

Uvek nađite pozitivnu stranu

Priznajte, nije sve toliko strašno na poslu. Vaš posao je možda dosadan, ali je plata dobra. Šef vam je, možda, vrlo zadovoljan vašim učinkom, a možda ima i lepih prilika sa kojima zakažete neki sastanak.

slika132 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (1. deo)

Osvrnite se, mnogo je dobrih stvari oko vas

Prestanite da pokušavate da udovoljite svima

Jedan od razloga zbog kojih ste nezadovoljni na poslu jeste i taj što pokušavate da udovoljite svima i onda se iznervirate kada stvari ne krenu onako kako ste planirali. Zapamtite da vi niste odgovorni za sve, te stoga prestanite da se nervirate – i mislite samo na svoj posao.

slika231 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (1. deo)

Vaš zadatak je da se postarate za svoj posao, ničiji drugi

Preduzmite nešto

Ne znači da vi morate da budete ti koji će početi da postavljaju uslove rada, ali da, postoje određene odluke koje morate da donesete i, štaviše, da ubedite šefa da se i on/ona složi sa tom odlukom. Ako vam je potreban savet šefa, tražite ga.

slika320 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (1. deo)

Ne bojte se akcije

Jedite zdravo

Udovoljavajte svom čulu ukusa, jer i te kako utiče na vaše raspoloženje. Ali pokušajte da pazite i da se ne prejedate. Kada ste puni energije, i posao će vam ići bolje.

slika420 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (1. deo)

Pazite na ishranu, jer vam od nje zavisi radni učinak

Sklapajte prijateljstva

Prezirete posao, ali to ne znači da morate da se ponašate kao gubitnik u kancelariji. Pokušajte da budete prijatni sa ljudima koji vas okružuju. Nema ništa lepše nego u pauzama sesti i popričati sa ljudima koji dele vaša interesovanja. Plus, nikada ne znate – možda se baš na tom poslu koji ne volite izrode prelepa prijateljstva!

slika519 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (1. deo)

Obratite pažnju na kolege

Možda i nemate najboljeg šefa na svetu, ali to da li ćete biti srećni na poslu zavisi samo od vas. Gledajte na svoje radno mesto kao na pozorište gde imate različite uloge, u zavisnosti od čina. Odaberite deo koji vam najviše odgovara i uživaćete u svojoj predstavi. I – krajnje je vreme da nešto preduzmete!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments