U prethodnom članku naveli smo vam pet načina koji će vam pomoći da povećate tonus sreće i zadovoljstva na radnom mestu – i to u samo nekoliko koraka. Pogledajte i ostalih pet i javite nam kada ih primenite i kada urode plodom!

Zatražite povratnu informaciju

Ulažete mnogo truda i naporog rada u svoj posao, pa se zato potrudite da saznate kako utičete svojim radom na šefa, tj. kako vas on gleda.

slika615 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (2. deo)

Uvek zatražite da se šef osvrne na vaš rad

Razvijajte smisao za humor

Raširite malo živahne energije po kancelariji ili se družite sa ljudima koji to rade. Kada imate smisla za humor – svuda ste dobrodošli.

slika713 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (2. deo)

Smejte se i uživajte

Nagradite sebe

Kada završite projekat koji je zahtevao dosta vašeg vremena i napornog rada, kupite sebi nešto kao nagradu. Neka to bude nova kravata, par čarapa, običan DVD, novi aksesoar, bilo šta… Osećaćete se bolje!

slika88 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (2. deo)

Počastite se nečim za vredan rad

Nemojte premotavati kritiku u glavi

U redu, šef vas je kritikovao, ali nemojte premotavati tu kritiku u glavi. Možda zaista i jeste pogrešili. Pokušajte to da ispravite i nastavite dalje.

slika97 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (2. deo)

Okrenite se ispravljanju greške

Prestanite da kukate

Kukanje samo nagomilava frustracije. Ako ste suočeni sa teškim uslovima rada ili vam, jednostavno, nije do toga – pokušajte sve to da promenite i da poboljšate poziciju u kojoj ste. Što više kukate, manje ste produktivni i biće gorih posledica!

slika105 10 načina da budete srećniji i zadovoljniji na poslu (2. deo)

Stavite akcenat na produktivnost

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći u daljem radu, a ako ste i sami došli do nekih zaključaka kojima povećavate produktivnost i zadovoljstvo dok radite – podelite sa nama!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments