Avokado/maslinovo ulje/prašak za pecivo tretman kose

Pomešajte jedan avokado koji ćete temeljno izmešati sa po jednom kašikom maslinovog ulja i praška za pecivo. Nanesite na kosu i držite 15 minuta, a potom isperite. Ako vam je ostalo avokada koji nije otišao na pravljenje maske i imate još jedan avokado mimo njega, možete pulpu iz oba pomešati i napraviti masku za lice!

Tretman kose kokosovim uljem

Uzmite tri kašike kokosovog ulja i zagrevajte u mikrotalasnoj u intervalima – sve dok se ne pretvori u tečnost. Isprobajte na koži da li je previše vruće da bi se nanosilo na koren kose, potom dodajte jedno jaje i promešajte. Nakon mešanja, stavite smesu na kosu i prekrijte je kapicom za tuširanje ili bilo čime što će vam pomoći da prekrijete celu kosu. Ostavite 30-40 minuta i isperite temeljno.

1255 l 10 načina da OPORAVITE svoju oštećenu kosu
Još danas napravite masku za svoju kosu

Krastavac/jaje/maslinovo ulje tretman

Znamo da vam ovaj podnaslov zvuči kao salata, ali, verujte, sjajno deluje na kosu! Počnite tako što ćete izmešati jedno jaje sa kašikom maslinovog ulja i ¼ krastavca. Potom, masirajte kosu i isperite temeljno toplom vodom nakon deset minuta – kako biste dobili meku i svilenkastu kosu.

Tretman od jednog sastojka

Većina recepata koje smo do sada pomenuli su sadržali nekoliko sastojaka. Opcija koju možete da izaberete ukoliko trenutno nemate pri sebi novca ili vremena – da uzmete jedan izmešani avokado i nanesete ga na kosu ili dodajte par kašika maslinovog ulja na kosu, čekajte oko deset minuta i isperite. Možete dobiti jednako dobre rezultate koristeći samo jedan sastojak!

Ako imate neki koristan savet ili masku za kosu koju ste isprobali da je bila delotvorna, a da je mi već nismo pomenuli – podelite sa nama!


Maja Luković 

Comments