Provedi vreme u prirodi

Svež vazduh, mnogo kiseonika koji ti omogućava da racionalnije razmišljaš, mir i tišina koja ti je neophodna, zelenilo koje ti odmara oči i celo telo… Nemoj mnogo da razmišljaš, obuci se i “protegni” noge. Nakon ovakve vrste terapije zaista možeš samo bolje da se osećaš, i fizički i psihički.

Misli o stvarima koje voliš

Ne treba da prevrćeš i ponavljaš u svojoj glavi situaciju koja te je dovela do namrgođenosti – naprotiv, zameni je svim onim dobrim i smešnim situacijama, stvarima, osobama koje ti uvek izmame osmeh na licu.

loš dan kako da ga popraviš 10 načina da popraviš raspoloženje i svoj loš dan

Ispuni neke obaveze koje si zapostavila

Ponekad je ta negativna energija dobra ako se usmeri na pravi način. Nisi uspela u jednoj stvari, onda se usmeri na druge i poradi na njima. Neka to budu jednostavni zadaci, poput sređivanja sobe, čišćenja, odlaska u nabavku, volontiranja… Nakon obavljanja svega toga, sigurno ćeš se bolje osećati.

Spremi omiljeno jelo

Znaš šta provereno popravlja raspoloženje? Hrana! I to ona koju najviše voliš. Izađi i pojedi svoje omiljeno jelo ili poslasticu, dozvoli da taj osećaj ukusa nadmaši sve druge. Ili ako znaš i voliš sama da spremaš hranu uživaj i u tom procesu kuvanja pre nego što dobiješ konačni osećaj ukusa.

Comments