Napiši stvari koje voliš kod sebe

Dogodilo se nešto što je uticalo i na pad tvog samopuzdanja jer nisi uspela u onome što si želela. Uzmi papir i olovku i napiši sve ono što voliš kod sebe i u čemu si prethodno uspela, izgovori to na glas i stavi na neko tebi vidljivo mesto. Neka to bude podsticaj za ponovni pokušaj i motivacija za sve predstojeće uspehe koje ćeš dostići.

Posveti se svom hobiju

Hobi je nužno nešto što voliš da radiš i zato će ti sigurno prijati. Posveti se tome i dopusti da te opusti i rastereti. Skreni misli sa tim što obavljaš i potrudi se da daš svoj maksimum.

loše raspoloženje loš dan 3 10 načina da popraviš raspoloženje i svoj loš dan

Opredeli se za fizičku aktivnost

Neverovatno je koliko snage može da se akumilira u tebi zbog intenzivnih osećaja, prijatnih ili neprijatnih. Često je od pomoći ako se istrošiš fizički i na taj način oslobodiš stresa, negativnosti, opterećenja, postići ćeš najbolji vid olakšanja. Treniraj, idi na trčanje ili u šetnju, vežbaj – izvuci najbolje iz najgoreg.

Provedi vreme sa osobama koje ti prijaju

Sasvim je u redu da ti ne budeš ta koja će sama sebe bodriti i tešiti, dopusti da to bude neko drugi, ko može da postigne da ga poslušaš. Osim što ćete zajedno doći do rešenja, uvek možete da radite ono što volite, da se smejete i uživate zajedno. Vrlo često je baš to jedan od najboljih „lekova“.

Pročitajte još i ovo:

Reci zbogom svima koji su ti slomili srce

7 načina da izgradiš samopouzdanje u svojim dvadesetim

Gestovi govora tela koji loše izgledaju

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.purewow.com

Ivana Repija

Comments