Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Mnoge revije ostaće ubeležene u istoriji mode kao posebne, iz različitih razloga – neke su predstavljale revolucionarne ideje, na nekima su u ulogama modela prodefilovale slavne ličnosti ili ličnosti koje nismo očekivali, neke su pomerale granice u pogledu scenografije i scenskom smislu, ili ostale upamćene po orginalnom konceptu. Evo 10 najboljih i često, najmanje očekivanih finala modnih revija za pamćenje.

Christian Dior, proleće/leto 1998.

Za svoje haute couture debi u Dioru, Galliano priređuje spektakl u operi Garnier u Parizu. Tadašnja urednica francuskog “Voga” reviju komentariše kao “eksploziju lepote”, a sama revija postala je najspektakularnija i najekstravagantnija u istoriji mode.

Alexander McQueen, proleće/leto 1999.

Finale ove revije upamćeno je po tome što niko do tada nije koristio mehaniku na reviji: naime, McQueen je izrežirao finale tako da Shalom Harlow stane na malu rotirajuću platformu i da se polako okreće dok su sa strane postavljena dva robota iz fabrike automobila i ispuštaju belu i žutu farbu po njenoj beloj haljini koju nosi. Međutim, čitava ova revija bila je revolucionarna i ostaće upamćena u modnoj istoriji i po tome što ju je otvorila Aimee Mullins, Paraolimpijska šampionka kojoj su obe noge amputirane nakon nesreće u detinjstvu. Za nju su za ovu reviju napravljene posebne drvene prostetičke čizme.

View this post on Instagram

Alexander McQueen SS 1999

A post shared by 时尚 (@shishang98) on

John Galliano, jesen/zima 2009.

Ova revija bila je prava zimska bajka. Lažni sneg i laseri stvorili su bajkoviti doživljaj na pisti kojom su šetale manekenke odevene u modele inspirirane Gallianovom dugogodišnjom fascinacijom evropskim Istokom – Uzbekistanom, Ukrajinom, Turskom i Kiprom. Miks različitih etno elemenata satkan u luksuzne, vrlo ženstvene modele, zahvaljujući ciganskim violinama, laserskom svetlu i lažnom snegu, stvorio je atmosferu ruske bajke na pariskoj modnoj pozornici.

Louis Vuitton, proleće/leto 2013.

Marc Jacobs je osmislio veoma orginalnu ideju- modeli su, u parovima, silazili na pistu pomoću pokretnih stepenica na završnici revije Louis Vuitton za proleće/leto 2013.

Dries Van Noten, proleće/leto 2015.

Ova revija ostala je upamćena po manekenkama koje nisu hodale pistom, već su ležale na pisti transformisanoj u pod obrastao šumskom mahovinom.

View this post on Instagram

#DriesVanNoten2015

A post shared by HC in NYCity Life (@joon1014) on

Editors choice