U toku 2013. godine susreli smo se sa muzičkim spotovima različitih karaktera koji su na svojstven način pričali svoju priču i izmamljivali naše klikove. Dobra produkcija, sa dobro osmišljenom scenografijom, okruženi lepim devojkama sa crvenim karminima, uz dobru priču, spotovi nisu mogli biti loši.

Iako su u poslednjih mesec dana izašli spotovi sjajnih izvođača kao što su Bijons (Beyonce), Rijana (Rihanna), Majli (Miley), moramo zastati na trenutak i prisetiti se onih uz koje smo đuskali tokom cele godine.

1.  Blurred Lines – Robin Thicke Feat. Pharrell T.I.

Kompozicija se zadržala duži vremenski period na play-listama, pogotovo što postoje necenzurisane verzije gde su manekenke obnažene, i tako đuskajući privlače pažnju.

2. Miley Cyrus – Wrecking Ball

Voleli je, ili pak ne, spot u kome se mlada devojka ljulja gola, na nekakvoj metalnoj spravi koja liči na bombu, ili pak dok liže čekić, ona nas je dovela u situaciju da prosto moramo da pogledamo njen spot, i tako se dočepala i naše liste.

3. Mirrors – Justin Timberlake

Oh taj divni Džastin (Justin)! Spot sadrži slike iz mladosti mladića i devojke koji kasnije postaju baka i deka. Takođe, on obiluje snažnim emocijama koje su pomalo lepe, a pomalo teške.

4. Lady Gaga – Applause

Neprevaziđena Gaga svojim spotovima izaziva mnoge pozitivne ali i negativne komentare, pa se među njima našao i spot “Applause”. Nakon oporavka, Gaga je dobila veliki aplauz za ovaj spot.

5. Britney Spears – Work Bitch

Britni (Britney) je tokom svih ovih godina blijirala, a ove godine iznenadila nas je i ovim spotom koji je imao masovne sharove.

6. Selena Gomez – Come and Get It

Selena je dokazala da više nije devojčica i pokazala svoje zavodničke sposobnosti i u spotu “Come and Get It”, ujedno odnela i pobedu za najbolji spot na MTV Music Awards.

7. Chris Brown – Fine China

Nakon što je spojio dva načina života, i dve nacionalnosti, rezultat je sjajan spot u kome Kris (Chris) pokazuje svoje umeće igranja.

8. Drake – Hold On, We’re going Home

Otmica koja je prikazana u ovom spotu sem što prikazuje ljubav, ona pokazuje i seksepil, i odanost. Drejk (Drake) se u ulozi lošeg momka koji spašava svoju dragu, snašao sjajno.

9. Rihanna – Stay

Rijana (Rihanna) ne maši. Svaki spot je na svoj način ispričao sjajnu priču, pa tako i spot “Stay”, gde se Rihanna potpuno gola kupa u kadi.

10. Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop

I poslednji, ali ne i manje važan, “Thrift Shop”, spot koji je prikazan na vrlo duhovit i inovativan način.


Sonja Savović za sebe kaže da se ne utapa u masu. Voli New York, žurke, momke i teretanu. Mrzi neuspehe, ali kaže da su oni samo jedna stepenica do uspeha. Ne sudite jој na prvi pogled, jer je to iskrivljena slika.

Comments