Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Vozovi u Srbiji danas nisu jedno od omiljenih prevoznih sredstava putnika. Uglavnom su spori, našli bismo se u velikom problemu kada bi se pokvario, imaju ružnu plavozelenu boju, da bi se što manje primećivala prljavština… Međutim, neki mogu da budu zanimljivi, kao u filmu “Neki to vole vruće” (Some Like It Hot). Izdvojili smo, samo za vas, neke od najlepših vozova na svetu. Sigurni smo da biste voleli da se provozate njima. Uživajte!

# 10

Švajcarski Glacier Express vozovi su uglađeni i sofisticirani. Dizajneri enterijera su postavili ogromne, neverovatne i zadivljujuće prozore, tako da putnici imaju utisak da se nalaze napolju, na selu.

Slika 37 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Prostrano i komotno

# 9

Ikea je 2008. godine proslavila svoju novu prodavnicu tako što je uredila Portliner Monorail u Japanu. Enterijer je pun veselih boja i tako dobro uređen, da biste možda poželeli da živite ovde.

Slika 47 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Šarenilo u vozu

# 8

Voz koji je zauzeo osmo mesto jeste projekcija Eurostar vozova i saobraća na relaciji Pariz – London. Enterijer je dizajnirao Kristofer Džener (Christopher Jenner) i čine ga tvrdo drvo, brušeni mesing i karbonska vlakna. Sedišta su individualna, i pružaju razne usluge, kao što su: naslon za ruke i noge, klimu, servo, internet konekciju. Ljudi imaju privatnost, sve dok ne pogledaju kroz ogromne prozore, koji im odaju utisak kao da su napolju.

Slika 55 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Neverovatno

# 7

Dizajner Kristijan Lakroa (Christian Lacroix) dao je svoj maksimum dizajnirajući ne samo enterijer Francuskog Te-Že-Ve-a (France TGV), već i uniforme za osoblje.

Slika 67 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Ljubičasti voz

# 6

Voz na pruzi Vakajama namenjen je mladima. Dizajnirao ga je Ejdži Mituka (Eiji Mitooka) i dao mu je ime Omoden, ili voz igračka.

Slika 76 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Voz zabave

# 5

Uoči praznika MTA i Njujorški muzej tranzita omogućavaju putnicima da se vrate u prošlost. Putnici mogu videti modele starih automobila dok se voze na relaciji Grand Central Station – Yankee Stadium.

Slika 85 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Praznični voz

# 4

Još jedan voz iz Vakajame, Japan. Važi za najslađi voz na svetu. Nazvan je Tama Densha, po mački koja je živela na stanici.

Slika 94 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Najslađi voz na svetu

# 3

Stari voz iz 1920. godine zauzeo je treće mesto na listi. Ratanska sedišta, plafonski ventilatori i prozori koji se otvaraju padom krila, daju utisak kao da putujemo kroz vreme, a ne do željene destinacije.

Slika 111 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Vintage train

# 2

Warsaw Inspiro vozovi, koje je dizajnirao BMW, još uvek nisu uvedeni u promet, ali će biti pravi hit jer su napravljeni 97,5 odsto od materijala koji se reciklira.

Slika 121 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Voz koji se može reciklirati

# 1

Na počasnom prvom mestu nalazi se voz koji saobraća relacijom Pariz – Versaj. Luksuzan voz, ukrašen slikama, zlatnim skulpturama i salom ogledala.

Slika 141 Deset najinteresantnijih vozova na svetu

Zašto bismo se uopšte iskrcavali iz ovog voza?

Izvori fotografija: flavorwire.com, cache.virtualtourist.com, japantrick.files.wordpress.com, ifeelhome.net, raileurope.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice