Salicilna kiselina

Ako ste skloni aknama, ovo je proizvod za vas. Salicilna kiselina ulazi duboko u pore, eliminišući sve mrtve ćelije i prljavštinu skladištenu u koži. Možete je koristiti i za rešavanja problema poput mitisera, ali i težih upalnih procesa poput akni.

Benzoil peroksid

Benzoil peroksid je aktivni sastojak koji se nalazi u velikom broju proizvoda namenjenih borbi protiv akni. Ukoliko ga svakodnevno koristite može dovesti do isušivanja kože, crvenila i iritacija zato je nakon njega bitno koristiti jaku hidratantnu kremu.

Witch hazel

Kod nas poznat kao hamamelis ili američka leska, ovaj sastojak se već dugo godina koristi u tonerima u cilju sužavanja pora i smanjivanja crvenila. Ipak, treba ga oprezno koristiti jer može veoma isušiti kožu, te se ne preporučuje apliciranje osim na delove koji su najteže pogođeni.

Niacinamid

Apsolutni favorit svih ljudi koji ga koriste, niacinamid istovremeno sužava pore, hidrira, ojačava tonus kože i sanira hiperpigmentaciju. Naročito su popularni serumi koje čine niacinamid i cink jer omogućavaju vidljive rezultate u periodu od samo par dana.

Ceramidi

Ukoliko želite da regenerišete svoju kožu i očvrsnete je, ceramidi su pravi sastojak za to. Osim što su antioksidani i omogućavaju zaštitu od svih negativnih uticaja. Oni će učvrstiti i zagladiti koži, istovremeno joj dajući zdrav, prirodan sjaj.

 

Naslovna fotografija: instagram.com/loveradiationx

Aleksandra Aničić

Comments