Ono najbolje kod savremenih trendova jeste da su veoma brojni i različiti i da među njima možete da pronađete ono što je blisko vašem senzibilitetu, ukusu i stilu, možete ih kombinovati, a možete ih pratiti izdaleka – dovoljno je da unesete krevetske pokrivače, zavese i stolnjake u nekoj modernoj boji i materijalu (milenijal pink, tonal crvena, baršun, pamučno platno…) ili neki ukrasni ili upotrebni predmet od drveta, da jedan zid dekorišete geometrijskim šarama ili cvećem i da osvežite svoj prostor na moderan način. Pronađite inspiraciju u predlozima dizajnera za naredni period.

Prirodni elementi

Dizajneri su se uvek vraćali prirodnim materijalima, posle raznih futurističkih izleta, tako da nikada nećete pogrešiti ako odaberete drvo, kamen, bakar, granit… Kreiranje organskog ambijenta u skladu sa prirodom, daće vam spokojnu atmosferu i energetsku ravnotežu. Napravite oazu mira u svom domu, usred urbane pustinje.

Baršun

Neki stari komadi nameštaja koje možete pronaći u podrumima i na tavanima (ili antikvarnicama) presvučeni su baršunom. Zatim je baršun postao dosadan i staromodan, a sada je opet u trendu, jer je luksuzan i udoban. Mnogi dizajneri su pronašli inspiraciju u drevnom baršunu i sa velikim entuzijazmom osmišljavaju baršunske dekore – ovo će biti jedan od najtraženijih trendova, do kraja 2019.

Cvetni uzorak

Cvetni print takođe nikada nije izašao iz mode, samo je nekad cveće krupno, a nekad sitno, ili asimetrično raspoređeno. Cvetni uzorak je osvežen i razigran kontrastnim bojama, preuveličanim proporcijama i nalazi se pretežno na zidovima.

Paleta zasićenih boja

Ukoliko ne volite da vam treperi pred očima od živih boja, već vam se više dopada umirujuća atomsfera, upotrebite paletu zasićenih boja – iako prigušene nijanse mogu da učine atmosferu tamnom i da prostoru daju osećaj masivnosti i skučenosti, dizajneri pronalaze ravotežu u kombinaciji zasićenih boja.

Mesing

Čelik, hrom i poniklovani komadi odlaze u prošlost, a njihovo mesto zauzima mesing, koji pruža iznenađujuće topao i suptilan utisak u odnosu na prethodne materijale. Vešto akcentovan, mesing će vam dati atmosferu dekadentne elegancije.

Comments