Prilikom uređivanja prostorija najviše vremena posvetimo biranju savršene ugaone garniture, stola i polica, ali retko posvetimo dovoljno pažnje zavesama koje mogu u potpunosti transformisati ceo prostor. Iako izgledaju kao element koji je tu samo da bi se uklopio sa ostatkom prostorije, zavesama možete kontrolisati količinu svetlosti u prostoriji i stvoriti optičku varku da je prostorija dosta šira i prostranija, a plafoni viši. Ukoliko vas interesuje uređenje enterijera i želite da za malo novca u potpunosti transformišete vašu dnevnu sobu, isprobajte ove trikove sa zavesama koji će u prostoriju uneti drugačiju atmosferu i dati joj nov duh.

Igrajte se sa prugama

Pruge su jedan od printova koji veoma lako može promeniti atmosferu u prostoriji i dati joj opušteniju notu. U zavisnosti od toga koje boje kombinujete, one mogu izgledati moderno ili tradicionalno, a dizajneri enterijera uglavnom ih koriste kako bi u prostorije hladnih tonova i ozbiljnog stila, uneli toplinu.

Dodajte ukrase

Jednobojne zavese često izgledaju veoma dosadno i čine prostor suviše hladnim i generičnim, naročito ako je ista nijansa dominantna i u ostatku prostorije. Kako biste razbili tu monotoniju, izaberite zavesu čija je osnovna boja u skladu sa ostatkom prostorije, ali na sebi ima print u suprotnim tonovima.

Zavese sa resama

Ukoliko uređujete dom u boho stilu, ovo vam je verovatno odmah palo na pamet. Hipi stil će isijavati iz svakog ćoška vašeg doma, pa zašto onda i zavese ne bi bile u tom stilu? Ukoliko želite da sve ostane u svedenom tonu neka zavese budu u neutralnim nijansama, a ako ipak želite da sve odiše jarkim bojama, odlučite se za zavese u žutoj ili pink nijansi.

Comments