Preveliki je broj kozmetičkih grešaka koje mogu da nas zadese tokom dana i svaka od njih nas košta ili živaca ili vremena koji odu na popravku, a nekada i oba. Skupili smo nekoliko saveta koji će vam pomoći da na brzinu i uspešno popravite novonastali problem.

Previše parfema

Često ume da se dogodi da slučajno nanesemo više parfema nego što smo planirale, da stavimo parfem  za koji shvatimo da nam se baš i ne dopada, ili da nije dobar odabir za izlazak za koji se pripremamo. Način da ovo rešite je vrlo lak! Ako imate u blizini vlažne maramice koje u sebi sadrže alkohol ili ako, pak, imate čistog apotekarskog alkohola, pređite njime preko površine na koju ste naneli parfem i preterano jak miris biće neutralizovan.

Razmazan ajlajner

Razmazan ajlajner je jedan od najčešćih kozmetičkih grešaka! Koliko god volimo izgled ajlajnera, nekada nas može pretvoriti u rakuna! Ako ste u gradu i primetite razmazan ajlajner, najbolja stvar koju možete da uradite je da uzmete maramicu i lagano ga obrišite. Ako vam se ovo dogodilo nekoliko navrata, počnite sa sobom da nosite pamučne štapiće (štapiće za uši) i skidač šminke, tako da možete da uklonite razmrljane delove.

Grudvice maskare

Grudvice maskare mogu upropastiti  savršen izgled šminke za oči, ali dobra vest je da je ovakav problem lak za popravku. Inače, ne preporučujemo da koristite išta od naftnih derivata, ali, ako vam je u blizini, utrljajte malo vazelina na trepavice i odvojite ih. Ako, pak, ne želite da stavljate vazelin na trepavice, druga opcija je da uz pomoć skidača šminke i štapića uklonite višak nagomilane maskare.

44 10 (ne)rešivih beauty problema

Postoji rešenje i za "nemirnu" maskaru

Zamrljani pedikir

Šta može više iziritirati od razmazanog pedikira, pogotovo kada smo sad već daleko od salona da se vratimo na popravku! Ukoliko se nađete u ovakvoj situaciji, uđite u najbližu apoteku ili parfimeriju i kupite bočicu acetona i natapkajte po razmazanom delu i uklonite neravnine. Bonus situacija je ako u toj istoj apoteci ili parfimeriji naiđete na istu nijansu laka koja vam je potrebna za popravku.

Slomljen nokat

Slomljen nokat je jedna od najiritantnijih situacija u kojoj možete da se nađete! Pored toga što zacepljen nokat može da vam se zakači za čarapu i pocepa je, upropastivši izgled tog jednog nokta kvarite izgled ostalih noktiju. Ako ste van stana, a uz sebe nemate turpiju, zamolite nekoga da vam pozajmi kutiju šibica i iskoristite šmirglasti deo da izravnate novonastalu neravninu na vašem noktu.

Neposlušna kosa

Neposlušna kosa je jedan od najstresnijih momenata koji se dogode tokom spremanja za izlazak. Međutim, bez obzira što pošizimo svaki put kada nas kosa ne sluša, postoji jednostavno i jeftino rešenje! Stavite losion za telo u veličini zrna graška na dlan, protrpljajte i onda prođite kroz kosu. Stavite akcenat na suve krajeve jer će vam utrljavanje losiona ne samo obuzdati kosu, nego joj dati i težinu.

Ravne trepavice

Ako vam se dogodi da su vam trepavice izgubile luk i da su oštre i ravne, najlakši način da ovo sredite je da odete u kuhinju i da ih kašikom uvijete na gore. Ovo je starinski kozmetički trik i svima je, do sada, uspevao! Pri tom, korišćenje kašike umesto klasičnog uvijača trepavica vam čuva trepavice od mogućeg kidanja.

4c2aad8eb186d 10 (ne)rešivih beauty problema

Zablistajte u svom najboljem izdanju

Svetlucavo/ masno lice

Bez obzira na to koji je razlog što vam lice ima odsjaj (nova kozmetika, previše šminke, itd.), ovakva situacija može lako da vam stvori neprijatnost,  jer vam koža deluje masno i prljavo. Najbolji način da ovo rešite je da uzmete list toalet papira ili maramicu i pokupite višak masti sa lica.

Nešto vam je za zubima

Kada shvatite da imate nešto za zubima, verovatno je od onih situacija zbog kojih želite da propadnete u zemlju od sramote. Ako nemate u blizini čačkalice, iskoristite plastičnu kesu ili kreditnu karticu koju ćete zavući između zuba i izvući taj tvrdoglavi komadić koji je prethodno bio isplanirao da vam pokvari dan!

Nadolazeća bubuljica

Počeli ste dan uobičajenim setom obaveza i odjednom osetite bubuljicu negde ispod kože koja  jedva čeka da izbije na površinu. Ako možete, uzmite kocku leda – to će vam pomoći da umanjite natečenost i upalu bubuljice koja još nije izbila ili, ako ste voljni, pokušajte da iscedite malo limunovog soka na maramicu i utapkajte upaljeni deo.

Ove česte kozmetičke greške i hitni slučajevi su često razlog zbog kojih vam se ceo dan pokvari. Ali, kao što vidite, smislili smo način kako sa time da se izborimo! Postoji serija malenih kozmetičkih tajni koje će nam pomoći da zadovoljno preguramo dan, čak i ako nam se nešto, za šta smo pomislile da ne postoji rešenje, dogodilo. Ako imate neki lični izum kojim ste uspeli da sanirate neku od nepovoljnih kozmetičkih situacija, podelite sa nama. Sigurni smo da će svi jedva čekati da ih čuju!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Comments