Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Vrućine, umor, stres. Dosta vam je posla, obaveza, nervoznih komšija, gužve u saobraćaju. Ambrozija vas tera na plač, od toplote se znojite, a od klime kijate. Muka vam je od jednoličnog ambijenta, istih ljudi, nepromenjive maršute. Za more nemate love, ili vam zaposlenje manje od šest meseci ne dozvoljava da tek tako odete negde na deset dana. Šta da činite ako se izdržati ne može, a opstati mora? Savet plus – odlazak na vikend u neki fantastični ruralni predeo, gde možete da se opustite, relaksirate i reparirate svoje ganglije. Sledi deset razloga zašto je selo dobar izbor.

slika 10 razloga zašto je dobro otići na selo

Idealno mesto za miran i kvalitetan san

1. Nema gužve. Mir, tišina, samo zvuk prirode, vetrić fijuče, petao kukuriče. Nema automobila, vriske, cike, svađanja, nervoznih gunđanja. Ne postoji mogućnost da se cela Srbija sjati u neko malo ruralno mesto, pa je gotovo sigurno da ćete izbeći Budvu ili Paraliju, gde se u julu sjati cela Srbija.

2. Svež vazduh. Posle mnogo godina provedenih u urbanoj sredini, pluća će konačno osetiti čist vazduh. Neprskan, bez izduvnih gasova, zagađenja, nikotinskih čestica, kanalizacionih isparenja. Pravi, čist vazduh.

3. Miran san. Ništa lepše nema nego spavati u kamenoj kući, divljem hladu, ili u ljuljašci ispred seoske kuće. Nema nasilnog buđenja, zvonjave telefona, budilnika, poštara, zaboravnih komšija, nesmotrenih roditelja. Niko ne zna gde ste, a nema ni načina da vas bilo ko uznemiri nasilnim buđenjem.

4. Hrana. Nema više brze hrane, pekara, pica, pljeskavica, već samo domaće bele čorbe, paprike pravo iz bašte i jabuke na dohvat ruke.

5. Selo dozvoljava da zanemarite modu. Recite zbogom teškoj šminci, neudobnim štiklama, frizuri. Samo šorts, krema za lice, udobne patike i konjski rep. Noge da se odmore, lice da se oporavi.

6. Odmaranje očiju. Telefoni nemaju dometa, internet ne postoji, televizor ne radi. Nema zračenja, očnog pritiska. Samo odmor.

7. Selo otklanja stres. Uživanje u prirodi, tišini, čistom vazduhu, odmor – utiču da stres nestaje kao rukom odnešen.

8. Selo je starije od grada. Tamo često ljudi znaju neke stvari bolje od ovih u gradu. To je sjajna prilika da upoznate našu tradiciju, običaje, a ako imate sreće da idete na selo kod rodbine, možda saznate neku zanimljivu porodičnu tajnu, upoznate svoje porodično stablo, čujete neku ruralnu legendu. Mnogi stariji žitelji sela su pravo blago naše tradicije, oni znaju kako je to nekad bilo, šta su pojedini običaji značili. Možda odlazak na selo može da preraste u mali vodič kroz prošlost.

9. Selo sigurno ima neku rečicu, izvor, sa bistrom čistom vodom. Voda je verovatno malo hladnija, ali se pored izvora jednako lepo crni. Zato je bikini obavezan, kako bi se rashladili, osvežili i dobili pravu letnju boju.

10. I naravno, svako putovanje donosi izazove, pa i ovo nije izuzetak. Nikada ne znate šta vam se može dogoditi, možda upoznate neku sjajnu osobu, možda se zaljubite, otkrijete da ste vegeterijanci, zaključite da želite da živite na selu, ili, pak, da ste, ipak, više gradski tip. Sve u svemu, putovanje u selo je jedna nova avantura, zabava, uživanje.

Zato, ukoliko imate nedoumicu kako da provedete vikend, ako niste sigurni šta biste sa sobom, ako vam je svega dosta, umorni ste i želite promenu, ili jednostavno želite da se posvetite sebi – spremite neophodne sitnice i pravac selo.


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Editors choice