Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

U prethodnom članku smo se pozabavili nekim stavkama za koje smo smatrali da će vam pomoći. Ovde navodimo još nekoliko!

Prihvatite kritiku

Ako dobijete lošu kritiku za ono što ste radili, nemojte odmah zauzimati odbrambeni stav. Prihvatite kritiku sa stilom, zahvalite se šefu na iskrenosti i pitajte da vam da savete koji će vam pomoći da poboljšate svoj rad. Nakon toga, pošaljite mu mejl sa izlistanim ciljevima koje planirate da postignete ili taktikama koje planirate da primenite u budućem radu. Potom zamolite da se kroz mesec dana ponovo sastanete kako bi vaš šef utvrdio da zaista i jeste napredovali. Kada vidi da ste primenili sve dobijene savete, osetiće da cenite njegovo mišljenje, a vi ćete prethodno lošu kritiku pretvoriti u novu, dobru!

Kada prosleđujete linkove, uvek dodajte informacije o tome što šaljete, tj. ono što mislite da bi moglo da bude korisno

Nemojte samo kopirati linkove i tako ih poslati. Umesto toga, napravite kraći pregled onoga što linkovi sadrže i objasnite zašto ih prosleđujete. Ako uključite i komentare kao što su: “Evo šta ja mislim da bi bilo dobro uraditi sa ovim…” ili “Mislim da bi nam ovakve informacije poslužile za…” itd. Kada vaš šef uvidi da ste i sami temeljno proučili materijal koji šaljete, biće više motivisan da ga pročita.

woman in office 10 sigurnih načina da oduševite svog šefa (2. deo)

I vaš nadređeni ima nadređenog, ne zaboravite.

Ne zanemarujte kolege koje su vam pomogle

Kada dobijete pohvalu od svog nadređenog, nemojte zaboraviti da pomenete kolege koje su učestvovale u projektu i da im se javno zahvalite. Tako ćete pokazati šefu da ne gledate samo sebe, nego da ste timski igrač koji pazi na ljude sa kojima radi.

Ponašajte se u skladu sa potrebama vašeg šefa

I vaš nadređeni ima nadređenog, ne zaboravite. S toga, uradite šta god je u vašoj moći da učinite da se oseća što bolje. Ako se priprema za sastanak, pomozite tako što ćete pomoći u sortiranju dokumentacije, pretrazi informacija online, itd. Ili, ako vašeg šefa njegov šef pohvali za ideju koju je dobio od vas, pustite ga. Tako će vas videti kao saveznika i sigurno će vam se kasnije odužiti.

Obraćajte pažnju na lične detalje

Potrudite se da zapamtite ne samo imena supružnika vašeg šefa i njegove dece već i bitne datume kao što su rođendani, godišnjice, porodični događaji. Takođe, ako želite da budete baš ažurni, saznajte šta je poslednje čitao, koji je film gledao. Na taj način ćete moći da postavite pitanja koja su u domenu njegovih interesovanja i započećete temu razgovora.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Editors choice