Do dočeka Nove godine je ostalo još jako malo, što bi se reklo, brojimo sitno. A gde je doček Nove godine tu je i novogodišnjna žurka u bilo kom smislu, kako god voliš da slaviš, a gde je novogodišnja žurka tu je i dobra muzika jer – kako to misliš da uđeš u 2019. bez najvećih hitova koji će te kako valja ispratiti u to neko novo poglavlje života?! E sad, iako bi se očekivalo da ćeš 2019. dočekati uz najveće hitove 2018, velika je verovatnoća da će ta plejlista zapravo biti puna nostalgičnih numera koje su obeležile našu osnovnu ili srednju školu i baš zato ovom prilikom želimo da se vratimo na godinu koju ispraćamo i podsetimo se svetlih momenata koji su je obeležili u muzičkom smislu. 

Iskreno, nisam baš sigurna da li su sve ove pesme zaista najveći hitovi 2018. godine, mada većina zapravo jeste, ali ono u šta jesam sigurna jeste to da su njihovi spotovi okarakterisani kao najbolji od strane magazina Rolling Stone koji se svake godine pozabavi ovom tematikom.

Ne znam da li si do sada o ovome razmišljala, ali muzički spotovi su odavno postali mnogo više od pukog snimka koji prati neku pesmu. Ako se setimo pojedinih spotova 80-ih, 90-ih ili još gore 00-ih osetićemo prilično jak transfer blama u poređenju sa onim što gledamo sada i hvala nebesima da je tako jer su spotovi danas postali prava mala remek-dela. Filmovi u malom. I često nas tih nekoliko minuta, u kombinaciji sa omiljenom muzikom u pozadini, prodrmaju mnogo više od pravog filma koji traje nekoliko sati!

Comments