Hot topics

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Očisti svoj životni prostor

Mnoga istraživanja potvrdila su da su nam misli uredne, onda kada je prostor u kome boravimo uredan. Izbaci sve nepotrebne stvari iz svoje sobe/stana, organizuj svoju odeću i sredi krevet – osetićeš se kao da si upravo sredila svoj život.

mentalno zdravlje 4 e1584531066387 10 stvari koje treba da radiš svakog dana kako bi unapredila svoje mentalno zdravlje

Prošetaj

Neke studije su pokazale da 20 minuta šetnje može učiniti srećnijom. Šetnja će ti sigurno popraviti raspoloženje, a značajna je i za tvoje zdravlje. Znaš i sama da je boravak u prirodi tesno povezan sa smanjivanjem stresa, zato sve aktivnosti koje možeš da obavljaš napolju premesti u prirodu. Ukoliko je to “preveliki zalogaj” za tebe, potrudi se da tvoja dnevna šetnja bude odlazak do malo udaljenije prodavnice.

mentalno zdravlje 5 e1584531201146 10 stvari koje treba da radiš svakog dana kako bi unapredila svoje mentalno zdravlje

Počni da govoriš “hvala”, umesto “izvini”

Ja sam neko ko će reći “izvini” toliko puta i u toliko glupih situacija, da sam zbog toga počela da nerviram ljude oko sebe. Naše izražavanje odražava ono kako se mi osećamo u vezi nas samih, stoga su žene bolji primer u izvinjavanju i samim tim prikazivanju svoje nesigurnosti. Umesto izvini što kasnim, probaj da kažeš hvala što si me čekao, na taj način izazvaćeš bolju reakciju kod sebe, ali i kod druge osobe zbog izražene zahvalnosti, a ne žaljenja.

morvanic lee GiUJ02Yj io unsplash e1584531459585 10 stvari koje treba da radiš svakog dana kako bi unapredila svoje mentalno zdravlje

Vežbaj oproštaj

Opraštanje je korisnije za tebe, nego za osobu koja je zabrljala, jer se na taj način oslobađaš negativnih osećanja. Treba da radiš na tome da prihvataš ljude onakve kakvi jesu, iako te možda razočaraju, jer više će te razočarati tvoja očekivanja, nego postupci drugih ljudi.

felix koutchinski QARM X5HWyI unsplash e1584531548823 10 stvari koje treba da radiš svakog dana kako bi unapredila svoje mentalno zdravlje

Vežbaj svakog dana

Svakodnevno vežbanje je važno koliko za fizičko, toliko i za tvoje psihičko zdravlje. Ukoliko nemaš vremena da odeš u teretanu ili na jogu, potrudi se da plešeš, ili da se baviš bilo kojom drugom fizičkom aktivnošću koja će te učiniti srećnom.

mentalno zdravlje 1 e1584531033547 10 stvari koje treba da radiš svakog dana kako bi unapredila svoje mentalno zdravlje

Fotografije: unsplash.com

Miona

Editors choice