Koliko si puta čula – pojedi najveću žabu prvo, odnosno reši najveći problem ili izazov prvo, a onda se posveti ostalim stavkama u tvom danu. Možda si nekada i pokušala da to primeniš i sigurno ti je bilo lakše, kada znaš da u dan možeš da uđeš rasterećena, jer je ono najgore već prošlo. Međutim, koliko puta to nisi primenila i koliko puta si najtežu stvar ostavila onda kada si najviše iscrpljena i najumornija. Da, poznati su nam svi izgovori: previše posla, premalo vremena, neplanirane stvari u danu, previše potrošenog vremena na sitnice i rastrzanost između privatnog i poslovnog života. Neisplanirani dani su najgori dani, a organizovanost kada je posao u pitanju i balansiranje između ozbiljne i neozbiljne tebe mora da postoji. Dakle, počni sa primenom ovih deset saveta kako bi ti svaki dan bio sve bolji i kako bi osećala daleko manji pritisak.

Napravi TO DO listu veče pre

Da, to je nešto što si verovatno već znala da treba da uradiš, ali da li stvarno svako veče pred spavanje praviš listu svojih obaveza? Pa ako želiš da stvarno budeš produktivnija i da ne zaboravljaš na obaveze onda počni da praviš spisak. Ovaj spisak je dobar iz više razloga. Prvo, praktično ti je isplaniran dan, drugo ne moraš sve te stvari da držiš u glavi i da ih u svakom trenutku znaš napamet. Dakle – bićeš daleko rasterećenija. Zatim, dobro je zato što kada pravimo spisak, mi našem mozgu zadajemo komandu da u toku noći dolazi do nekih rešenja za te naše problem, zato što ih on procesuira i ujutru na pamet može da vam sine odlična ideja. 

produktivan dan e1576240548786 10 stvari koje treba da uradiš pre 10h da bi imala produktivniji dan

Ubzraj ritam svog pulsa 

Ili prostije rečeno – uradi nekoliko kardio vežbi. To znači da ćeš se već na početku dana osloboditi tog viška negativnog raspoloženja, te energije koja se kovitla u tebi i koja te proganja i kroz dan. To ne mora da bude ceo trening koji traje sat vremena, jer ko još ima toliko vremena ujutru pred posao? To može biti jedna ili dve vežbe. Samo se pokreni, već danas!

Namesti krevet kada ustaneš 

Neka ti ovo bude prvi zadatak, ali i zadovoljstvo. Možda je teško ustati na prvo zvono alarma i vremenom se i to postigne, međutim, kada ustaneš, odmah prebrini jednu brigu. I onda će ih u toku dana biti manje. Mnogo je bolje kada se umorna s posla vratiš u dom koji je sređen i kada je krevet pripremljen za spavanje.

Prvo voda pa onda kafa i sve ostalo 

Kad ustaneš i namestiš krevet, uputi se ka kuhinji i popij jednu čašu vode. Tokom noći mi dehidriramo i potrebno je da to nadoknadimo. To nas i te kako može osvežiti. Umesto što ćemo odmah navaliti na velike količine kofeina, probaj da pre svega toga uneseš malo vode, zasigurno će ti prijati.

Uredi svoj radni prostor 

Verujete li u kreativni nered? I da li je to samo izgovor za našu lenjost ili izgovor za to što na kraju krajeva nemamo dovoljno vremena da sve obavimo što treba u toku jednog radnog dana. Međutim, nered na radnom stolu i u radnom prostoru nije uvek dobro rešenje. Iako misliš da te to ne ometa, i te kako može da ti izazove nervozu. Sredi svoj sto, a zatim i svoj život. To je povezano. 

produktivan dan 2 e1576240591504 10 stvari koje treba da uradiš pre 10h da bi imala produktivniji dan

Comments