Ako postavimo sebi pitanje koji su to odevni predmeti koji nikad ne izlaze iz mode, ovde ćemo naći zasigurno odgovor. Knjiga “Stotka” (“The one hundred”) je vodič koji svaka žena sa stilom mora imati.

Nina+Garcia+Launches+New+Book+One+Hundred+HMIO fZY6zLl 100 predmeta koji nikada neće izaći iz mode

Nina Garsija (Nina Garcia), pisac ove knjige, ohrabruje svoje čitaoce da kreativno pristupe svom stilskom identitetu. Ženama svih godišta uverljivo pokazuje kako da same oblikuju jedinstven i prepoznatljiv modni stil. Nina je poznata po ulozi nepogrešivog i strogog modnog kritičara u hit emisiji “Project Runway”. Radila je za mnoge modne kuće i pisane medije kao što su “Elle” i “Marie Claire”.

OneHundred TuxedoJacket Large1 100 predmeta koji nikada neće izaći iz mode MNO 100 predmeta koji nikada neće izaći iz mode

“Tokom rada kao modna urednica svedočila sam mnogim trendovima koji dođu i prođu, no primetila sam i da su neke stvari uvek prisutne u rotaciji. Neke odleže koju godinu, pa se onda opet vrate. Boja se može promeniti, materijal se može promeniti, dizajner ili brend se mogu promeniti, ali suština se ne menja”, govori u svojoj knjizi Nina.

2799582806 f36fbe2523 b picnik 100 predmeta koji nikada neće izaći iz mode

Mnogi vladari visoke mode smatraju da ova knjiga treba da se nađe na policama svake žene koja drži do svog stila.

“Stotka” je puna zanimljivih citata poznatih ličnosti od kojih izdvajamo:

Meri Kvant (Mary Quant): “Moderna žena nosi odeću. Odeća ne nosi nju.”

Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow): “Za mene je lepota kad ti je udobno u vlastitoj koži. To ili mat crveni ruž.”

Iv San Loran (Yves Saint Laurent): “Nikada ne smemo mešati eleganciju sa snobizmom.”

Helena Rubinštajn (Helena Rubinstein): “Nema ružnih žena, samo lenjih.”

Anita Lus (Anita Loos): “Zaista mislim da su američki džentlmeni najbolji od svih, bude vam lepo kad vam neko poljubi ruku, ali znajte da narukvica od dijamanata i safira traje zauvek.”

Koko Šanel (Coco Chanel): “Luksuz mora biti udoban, inače nije luksuz.”


Rahilka Lili Kukovska je veliki zaljubljenik u modu i estetiku. Student je modnog dizajna i fakulteta za biznis i marketing. Uživa u životu i društvu prijatnih ljudi. Voli da obilazi luksuzne destinacije. Piše modni blog And God made fashion.

Comments