Da li ste primetili osobu u vašem okruženju koja kroz život ide sa smeškom na licu? Deluje baš kao da joj sve ide od ruke bez po muke. Da li je u pitanju sreća ili šta? Možda ta osoba samo zna tačno šta hoće i kako to da dobije.

Sada ćemo raditi jedan intervju sa nama samima. Saznaćemo nešto više o sebi, ali i o onima oko nas, upoznaćemo se bolje i pokušati da utvrdimo da li naš život ide u dobrom smeru ili nam je potrebna promena. Uzmite papir i olovku i odgovorite na ova pitanja.

1. Koji je tvoj posao ?
Da li zaista imate svoj posao koji volite ili samo prodajete nekome svoje vreme? Pošto, ukoliko samo prodajete svoje vreme, to se svede na prodavanje vašeg života. Ako je tako, vi živite život prodajući ga.

2. Da li imaš dovoljno novca?
Ovo je jako bitno pitanje. Možda imaš manje novca od ljudi koji su oko tebe, ali opet imaš dovoljno. A možda imaš i više od svih njih zajedno, ali to nije dovoljno da bi se osećao dobro. Dakle, da li imaš dovoljno novca za život kakav želiš sebi da priuštiš?

3. Koji je tvoj san iz detinjstva?
Da li si hteo da postaneš naučnik, sportista ili astronaut? Da li si htela da postaneš glumica, balerina ili doktorka? Da li ste danas ostvarili taj san ili ste se zagubili negde na tom putu. Da li i dalje to želiš ili si u međuvremenu prestao/la da veruješ da je to moguće?

4. Nabroj 10 stvari koje ti odmah navlače osmeh na lice?
Ako zaista ne možeš da se setiš 10 stvari koje bi te naterale da se osmehneš, onda se zapitaj kada si se poslednji put smejao/la i koliko je to loše za zdravlje, raspoloženje i celokupnu sliku o tebi.

5. Gde živiš?
Gde je tvoje mesto boravka, da li se tu osećaš kao kod kuće? Odakle ti u tom kraju? Da li bi voleo da živiš negde drugde?

6. Šta je po tebi najbitnija stvar koju si u životu uradio/la?
Šta je ono što je zauvek promenilo tvoj život i da li se sećaš tog događaja?

7.Šta je najgluplja stvar koju si ikada uradio/la?
Da li se sećaš najveće gluposti koju si ikada uradio/la zbog nekoga ili nečega? Kada i kako je to bilo?

8.Šta je najbolja stvar koja bi sada mogla da ti se desi?
Da li postoji nešto što toliko želiš i ka čemu težiš što bi te neverovatno usrećilo kada bi se odmah sada desilo?

9. Da li žališ za nečim iz prošlosti?
Svi žalimo za nečim što nismo ili jesmo učinili, a sada shvatamo da je pogrešno? Šta je to kada si ti u pitanju?

10.Kada bi mogao/la da promeniš jednu stvar u svom život odmah, šta bi to bilo?
Da li nekada poželiš da je nešto drugačije? Šta to i zbog čega?

11. Opiši svoj život u jednoj rečenici?
Kada bi za 10 sekundi bio smak sveta i neko te pita da mu sumiraš svoj život u jednoj rečenici, kako bi ona zvučala?

12.Da li si srećan/na?
Kada smo zajedno prošli kroz ova pitanja, saznali nove stvari o drugima i podsetili se nekih o sebi, da li možes iskreno da kažeš da si srećan/na?

Kada budete odgovorili na ova pitanja, ostavite taj papir po strani i radite nešto drugo. Posle par sati sedite i hladne glave prođite ponovo redom sva pitanja i videćete koliko će vam se neke stvari koje su delovale toliko konfuzno odjednom pojednostaviti. Uvidećete gde ste i kuda idete, i šta je potrebno da biste živeli baš kao što ste oduvek želeli.


Jovana Miljanović uvek zna šta hoće i kako to da dobije. Pisanjem se bavi od šeste godine, putovanja su joj velika strast, a upoznavanje novih ljudi, ukusa i modnih stilova hobiji bez kojih ne može da zamisli svoj život. Spremna je na sve da ostvari svoje snove.

Comments