Dekorisanje jelke, životnog prostora i pakovanje prazničnih poklona je definitivno najbolji deo praznične sezone koja nam se opasno bliži! Dok osmišljavaš najbolji mogući dizajn svoje novogodišnje jelke, kitiš ulazna vrata kako bi svi mogli da osete prazničnu idilu koja vlada u tvom domu ili aranžiraš sto za savršenu prazničnu večeru koja ti je prva na pameti (jer ne postoji ništa što više volimo od prazničnog jelovnika), podsećamo te da postoje neka jednostavna pravila i ideje  da prigrliš taj praznični idilični duh kome se svi radujemo, ali i da pokažeš svoje dizajnerske sposobnosti na delu.

Pored svih novih fantastičnih ukrasa koje si već kupila za ovu godinu, zaglavila si među svim onim starima, zbog kojih si sentimentalna, a i dala si pozamašnu sumu novca, da bi ih bacila. Ne brini se, jer pripremili smo ti praznične ideje zbog kojih ćeš poželeti da svojim zidovima posvetiš malo više pažnje ove godine, kao i kako da iskoristiš svoje stare ukrase. Od zanosnih imela do sjajne dekoracije, tvoj dom u prazničnoj sezoni više nikada neće izgledati isto!

Voljeni viseći ukrasi za jelku u izobilju

Ukoliko si fan čuvene parole “više je više”, okači svoje prošlogodišnje ukrase na najdosadniji zid u kući i on će biti vredan Instagram fotkanja.

Okači tradiocionalne natpise

Neizostavan deo kutije prazničnog dekora svih tradicionalnih obožavaoca zimskih praznika svakako su klasični, očekivani natpisi. Predstavljaju najlakši način da se praznična atmosfera u kući probudi i šalju jasnu idiličnu poruku. 

Koristi imele

Lak, brz i romantičan način da uneseš malo radosne crvene boje u svoj dom definitivno je ukrašavanje imelama. Ukrasi njima već postojeće slike, kao i stepenište svog doma. Bilo da se nalaze u dnevnoj sobi ili na samom ulazu u dom, nateraće te da euforično zapevaš “All I want for Christmas is you”

Ukrasi svaki kutak

Naravno treba da povedeš računa o ukrašavanju prometnih prostorija kao što su dnevna soba ili trpezarija, ali nemoj da izostaviš hodnik, ulazni deo svog doma, koji će tvoji gosti prvo primetiti za vreme prazničnih večera. Udobno, pleteno ćebe, grančice jelke ili imele, učiniće da se osećaju kao da u božićnom filmu.

Ne zaboravi svoje praznične čestitke

Umesto da ih kupiš, sama napravi svoje praznične čestitke i ukrasi police za knjige upravo njima. Samo par raznobojnih čestitki napraviće magiju. 

Buti kreativna – napravi jelku od paleta ili od grana

Jednostavno, moderno i savršeno mesto da postaviš svu svoju prazničnu dekoraciju. Jelka od paleta je jedinstvena, ali i praktična. Jelka napravljena od grana će biti jednostavna i zanimljiva osnova svim tvojim efektnim ukrasima.

Obogati svoju dekoraciju čuvenim ukrasnim čarapama

Iako nemaš kamin, svakako možeš da pokažeš “praznične čarape”. Ukrasi svoj jednobojni zid šarenim ukrasnim čarapama koje će ugrejati prazničnu atmosferu i bez praznične vatre.

Comments