Predstavljamo vam prelepo dizajniran novi model automobila marke Alfa Romeo, model “8C Competizione”.

Ime automobila ukazuje na vezu sa istorijom Alfa Romea. Naime, “8C” je simbol legendarnih osmocilindričnih trkačkih automobila koji su se koristili u periodu od 1930. do 1940. godine. Model “8C” je podsećanje na model “6C 2500 Competizione” koji su 1950. godine na slavnoj trci “Mille Miglia” vozili Fanđo (Juan Manuel Fangio) i Zanardi (Alessandro “Alex” Zanardi).

Automobili marke Alfa Romeo su posebni i prepoznatljivi po tome što su elegantnog, prefinjenog, ali istovremeno veoma opasnog i bezobrazno moćnog izgleda.

Fantastičan prikaz Alfa Romea 8C Competizione u toku vožnje 200 km/h: Alfa Romeo “8C Competizione”

Fantastičan prikaz Alfa Romea “8C Competizione” u toku vožnje

Elegantna, svetlucajuća nijansa crvene boje ovog automobila, razvijena je posebno za Alfa Romeo “8C Competizione” model. Ona pojačava zaobljenja i konture automobila i menja se od srebrne do tamnocrvene, u zavisnosti od ugla svetla. Za prelep izgled Alfa Romea 8C korišćeno je sedam slojeva prozirnog laka s pigmentima srebrne i rosso corsa boje. Korišćenjem tog laka, postigli su se dubina i sjaj automobila. Dizajner Volfgang Eger (Wolfgang Egger) za ovu božanstvenu nijansu automobila kaže: “To je krv Alfa Romea.” S obzirom na to da je crvena boja simbol ljubavi, ljubitelji Alfi ovu fantastičnu rosso corsa nijansu crvene boje smatraju simbolom ljubavi prema više cilindara i velikoj snazi automobila.

Luksuzna unutrašnja dekoracija automobila sa sedištima rađenim od najfinije kože 200 km/h: Alfa Romeo “8C Competizione”

Luksuzna unutrašnja dekoracija automobila sa sedištima rađenim od najfinije kože

Za unutrašnju dekoraciju Alfa Romea 8C, zaslužna je kompanija “Schedoni”, koja se u Italiji još od 1880. godine bavi proizvodnjom najfinije kože. Što se voznih karakteristika tiče, težina automobila je 1,585 kilograma u kombinaciji sa 450 konjskih snaga koje isporučuje benzinski V8 motor. Alfa Romeo “8C Competizione” ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4,2 sekunde. Na obrtomeru, crveno polje se pojavljuje na 7,500 rpm, dok je limitator broja obrtaja postavljen na 7,600 rpm. Zvanična maksimalna brzina Alfe “8C Competizione” je 292 km/h, ali su razni testovi pokazali da može da dostigne i veću brzinu, čak i do 306 km/h. Šestostepeni sekvencijalni menjač ima pet različitih režima rada. U najbržem, sport režimu, u mogućnosti je da promeni brzinu za 175 milisekundi. Poređenja radi, prosečan treptaj oka traje 250 milisekundi.

Zverski moćan prikaz profila automobila marke Alfa Romeo 8C Competizione 200 km/h: Alfa Romeo “8C Competizione”

Zverski moćan prikaz profila automobila marke Alfa Romeo “8C Competizione”

Inženjeri Alfa Romea, pored stabilnosti i brzine, poradili su i na zaustavljanju ove automobilske zveri. Rezultat svega je mogućnost da model “8C” pri brzini od 100km/h pređe do nule zaustavni put od svega 32 metra.

Alfa Romeo “8C Competizione” proizveden je u ekskluzivnoj, limitiranoj seriji, što ga svrstava u kategoriju luksuznih, prestižnih vozila. Kad jednom uđete u Alfa Romeo “8C Competizione”, ne želite više da izađete. Prelep dizajn, zverski zvuk motora i energija koju emituje ovaj automobil – u potpunosti vas opiju i osvoje.

Izvori fotografija: flickr.com, smokeysdyno.com, wallpaperstock.net, flipacars.com


Aleksandra GrujićStudent menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments