Celebrity car – El Mekfirson vozi Aston Martin DB5

El Mekfirson (Elle MacPherson) je veliki fan vintage automobila i nije joj bio problem da plati €225,000 za svog lepotana. Ovaj automobil je najprepoznatljiviji filmski automobili, pojavljuje se u filmu o Džejms Bondu (James Bond). Kažu da je ovo automobil za mudrog vlasnika sa idejom i brzim putovanjima. O karakteristikama nije potrebno posebno govoriti, ovaj automobil je deo istorije.

Slika131 200km/h: Bondova devojka, luksuzni Lexus, štelovani Schnitzer i ljupka starica

Supermodel i super automobil

Iz sveta automobila…Lexus LS-Series (2013)

Lexus-ova LS-serija za 2013.godinu uključuje modele LS 460, LS 460L, LS 600L Hybrid i jedan potpuno novi model koji nosi ime LS 460 F Sport. Modeli LS 460 i LS 460L biće sa pogonima na zadnje ili na sva četiri točka, dok će LS Hybrid biti sa punosnažnim pogonom na sva četiri točka. Čitava LS linija vozila je definisana dinamičnim, novim izgledom koji predstavlja novi odvažan izgled Lexus-ovih modela. Agresivni izgled grill-a, odnosno poklopca hladnjaka, daje modelima LS-serije bolje prijanjanje na put i snažan identitet brenda, istovremeno i predstavlja značajna poboljšanja u dinamici vožnje, upravljanja i odazivanja na komande.

Lexus LS 460 F Sport je zadobio najviše pažnje. To ne mora da vas čudi, jer naime, ovo je jedan potpuno novi korak za Lexus. Ovo je spoj glamuroznog Hjua Hefnera (Hugh Hefner) i Majka Tajsona (Mike Tyson), odnosno spoj luksuza i snage. Sportski izgled spoljašnjosti uticao je da se i u unutrašnjosti nađu sportske komponente poput F Sport sedišta, volana obloženog kožom sa aluminijumskim papučicama menjača. Uz čitav ovaj paket Lexus je dodao Brembo kočnice i zadnji diferencijal marke Torsen ltd.  Sumiranjem svega prisutnog zaključuje se da Lexus LS 460 F Sport obećava da će biti najuticajniji LS model.

Sa poboljšanom dinamikom vožnje, odvažnim novim izgledom, modeli LS-serije sigurno koračaju ka budućnosti i svakako ostavljaju trag na tridesetogodišnju istrajnost Lexus-a u prestižnoj luksuznoj klasi. Iako se najviše oslanjaju na kvalitete koji opisuju Lexus više od dvadesetak godina, LS-serija dostiže nove visine svojom izvanrednom kombinacijom atraktivnog dizajna, modernog ophođenja i savremene tehnologije.

Lexus LS 460 F Sport 2013 1024x768 wallpaper 08 200km/h: Bondova devojka, luksuzni Lexus, štelovani Schnitzer i ljupka starica

Lexus LS-Series - odiše prestižom i glamurom!

Race Ready – Ac Schnitzer 99d Concept

Ac Schnitzer je nemačka tjuning radionica specijalizovana za tjuniranje BMW-ovih i Mini automobila, kao i BMW-ovih motocikala. Jedna je od vodećih u toj branši, pored Hamann i Alpina tjunera, i njen najpoznatiji model je tjunirana Serija 6 pod imenom Tension Street Legal.

Ac Schnitzer 99d Concept predstavlja modifikovanu verziju modela Z4 Coupe sa bitnim elementom današnjice, smanjenom emisijom štetnih gasova. Naime, 99d Concept ispušta svega 99g/km, što je ujedno i najbolji rezultat u odnosu na sadašnju liniju BMW-ovih modela. Uprkos ovoj činjenici, užitak u vožnji je zagarantovan snažnim 2-olitarskim dizel motorom preuzetog sa modela 320d EfficientDynamics, sa blagim poboljšanjem snage sa fabričkih 163 na 190 konja. Rezultat ove transformacije je 235km/h maksimalne brzine i ubrzanje od 0-100km/h za 6.9 sekundi. Pravi automobil sa svim sportskim komponentama trošiće svega 3.8l dizela na 100km.

Elegantna crta olakšane karoserije predstavlja gledište svemogućnosti moderne tehnologije današnjice. Izvor energije ,na primer, je lagana litijumska baterija nasuprot standardnom akumulatoru. Korišćenjem sledećih laganih elemenata poput: karbona, titanijuma ili magnezijuma uspeli su da smanje težinu unutrašnje opreme, što dovodi do činjenice da je lakši od bilo kog standardnog modela.

AC Schnitzer 99d Concept 2011 200km/h: Bondova devojka, luksuzni Lexus, štelovani Schnitzer i ljupka starica

Ac Schnitzer 99d Concept – Inovativna tehnologija u tako malom automobilu.

Uradi (se) sam – najsigurnije je kupiti auto od bakice… ili možda ne?

Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments