Celebrity car – Britni Spirs vozi Maserati Gran Turismo

Ovu popularna plavuša je imala svoje uspone i padove, osuđivali su je i hvalili, ali u ovom slučaju moramo joj priznati jedno – ima dobar ukus kada su automobili posredi. Maserati Gran Turismo je luksuzni sportski automobil čiji enterijer i performanse ostavljaju bez daha. Aplikacije od drveta, kože i hroma – za to su naravno zaduženi Italijani. Maserati Gran Turismo ubrzava od nu­la do 100 ki­lo­me­ta­ra na čas za 5,2 sekun­de, ali to je sasvim normalno kada su u pitanju per­for­man­se su­pers­na­žnih automobila.

Slika18 200km/h: Britney Spears, novi BMW, trkački Lotus i Barbikin džip

Britni izlazi iz svog automobila koji je vredan oko 100.000 eura

Iz sveta automobila… BMW 3-Series Sports Wagon (2013)

Zaljubljenici ste u BMW, a pritom volite karavane? Evo prave poslastice za vas – BMW 3-Series SW. BMW će još jednom zasijati američkim tržištem svojim novim karavanom serije 3. U ponudi će se naći tri modela: 328i (2.0L 240 konja), 335i (3.0L 300 konja) i 330d (3.0L  250 konja) u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim i 8-stepenim automatskim menjačima. U ponudi će se svakako naći i M335i M Performance model, kako za sedan tako i za karavan verziju.

Dizajn novog karavana i dimenzije slične su sedanu, a tovarni prostor, kažu čelnici kompanije, najveći je u klasi, kada se spusti zadnja klupa. To je ustanovljeno poslednjim metodama merenja u Evropi. Činjenica da je najprostraniji u toj klasi i nije tako očigledna, jer poseduje slične kapacitete kao njegovi rivali: Audi A4 Avant ili Mercedes C-Class T model. BMW-ova karavan verzija “Trojke” je za nekih 80 kilograma teža od sedan verzije, verovatno zbog dodatnog stakla i ojačanja šasije ili zbog brda prateće opreme koja čini korišćenje karavana pravim uživanjem. Zadnje staklo može se otvarati nezavisno od zadnjih vrata, što čini ovaj karavan praktičnijim, a zadnja klupa se razdvaja u razmeri 40:20:40. Kao što je to slučaj sa sedanom, i karavan se može naručiti u bilo kojoj dostupnoj dizajnerskoj liniji poput Sport Line, M Package, Modern Line i Luxury line. Uglavnom glavna odlika ovog karavana biće fokusirana na udobnost, asistenciju i razne dodatne kontrole. Amerika sa radošću očekuje BMW-ovu karavan verziju “Trojke” gde će se direktno suprotstaviti tamošnjim rivalima: Audiju A4 Allroad i Cadilaku CTS Sport Wagon.

BMW 3 Series Touring 2013 200km/h: Britney Spears, novi BMW, trkački Lotus i Barbikin džip

BMW 3-Series SW - očekuje veliki nastup u Americi

Race Ready – Lotus Evora Type 124 Endurance Racecar

Lotus Evora Type 124 Endurance proizišao je iz svetski priznatog i nagrađenog Lotusovog modela Evora u skladu sa FIA standardima i pravilima. Novim modelom Lotus je načinio istorijiski korak u razvoju Evore, a ovaj model, Evora Type 124, stvoren je sa ciljem da se utrkuje u trkama poput one u Le Manu. Nova trkačka Evora debitovala je na dvadesetčetvoročasovnoj trci na Nirburgringu u Nemačkoj, gde je Evora prikazala efikasnost i izdržljivost u ekstremnim Endurance-uslovima. U srži nove Evore nalazi se snažan mid-size motor, savremena i olakšana aluminijumska šasija i lagani spojler, a pokretaće ga snažni Tojotin V6 motor koji razvija 400 konja. Masa vozila je smanjena za nekih 200 kilograma, što znači da sadašnja masa vozila ne prelazi predviđenih 1200 kilograma (propisanih pravilima trka).

Buduće izmene koje će model Evora Type 124 doživeti jesu dodavanje nekih sportskih i specifičnih dodataka poput 6-stepenog sekventnog menjača, potpuno ojačanje unutrašnjeg dela automobila specijalnim kavezom, FIA standardizovani sistem količine goriva na 120L, FIA standardizovani protivpožarni sistem, kao i novi izgled karoserije izgrađen od ugljeničkih vlakana.

Lotus Evora Type 124 Endurance Racecar 2010 200km/h: Britney Spears, novi BMW, trkački Lotus i Barbikin džip

Evora spremna i za najzahtevnije uslove 24-očasovne trke

Uradi (se) sam – Barbie Wrangler Jeep 4×4

Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments