Celebrity car – Čarli Šin vozi Mercedes S55

Glumac, komičar i legenda, Čarli Šin (Charlie Sheen) ima izuzetan vozni park, mada se u nekoliko navrata nije pokazao kao baš dobar vozač. Iz njegovog voznog parka izdvajamo Mercedes S55. Ono što je posebno kod S klase jeste sigurnosni sastav koji predviđa sudar. Impresivno zar ne? Takođe, tu je i napredni sastav infracrvenog radara koji u noćnoj vožnji povećava vidljivost prikazivanjem digitalne slike na ekranu automobila i time ukazuje na skrivene opasnosti na putu.

Slika1 200km/h: Charlie Sheen, Honda, trkački Renault i najmanji auto na svetu

Čarli pored svog automobila

Iz sveta automobila… Honda Accord Sedan & Coupe (2013)

Honda je ovih dana predstavila slike  novog Accorda u sedan i kupe verziji, a ove jeseni očekuju se u prodaji. Novi model Accorda pruža veći prostor i udobnost, a istovremeno i luksuzne komponente unutar kabine. Stil novog Accorda je više ekspresivan, sofisticiran nego kod ranijih modela. Ako krenemo od prednjeg dela, možemo uočiti novi redizajnirani izgled maske, koji oblikom upotpunjuje čitav koncept. Čitava središnja linija prolazi preko vrata sve do zadnjeg dela i predstavlja nešto što Englezi nazivaju “sense of motion”. Istinski duh Honde i čitave serije modela Accord, pa i sama deveta generacija modela primamljuje kupce najviše njenom “unutrašnjom lepotom”.

Naime, pametno postavljanje komponenti kako bi se dobio veći prostor za putnike ili teret savršenstvo je novog Accorda, kako u sedan, tako i u kupe verziji. Što se tiče kupe verzije, iako je čitav automobil smanjen i prilagođen sportskom duhu, Honda je uspešno uredila zadnju klupu gde se ne može zameriti prostornost kao ni preglednost. Za sada nije poznato koji će se agregati naći u novoj Accordovoj gami vozila, ali znamo da će glavna opaska biti na uštedi goriva i smanjenju štetnih gasova.

Honda All 200km/h: Charlie Sheen, Honda, trkački Renault i najmanji auto na svetu

Honda Accord u kupe i sedan verziji

Race Ready – Renault Alpine A110-50 Concept

Ljubitelji automobila i ljubitelji Alpine čekali su decenijama da se pojavi prava zamena slavnog modela Alpine A110 Berlinette. Prvobitan model Alpine A110 prestao je sa proizvodnjom davne 1977. godine, a njegovo mesto preuzeo je model A310 koji je kasnije pretočen u GTA/A610 model. Čitava serija Alpininih modela ukinuta je sredinom 90-tih. Za mnoge to je bilo veoma bolno.

Međutim Alpina se vratila: novim modelom koji nosi naziv A110-50, kojim Renault proslavlja 50. godišnjicu legendarnog sportskog automobila. Model A110-50 je baziran na Megan-ovom Trophy modelu i predstavlja mid-engine izgled i šasiju od ugljeničnih vlakana. Veoma široka, ali niska šasija modela pruža aerodinamično poboljšanje za bolji efekat prijanjanja na put. Alpine A110-50 opremljen je savremenim motorom 3.5L V6 iz modela Megane Trophy snage 395 konja, odnosno motorom koji je zasnovan na Nissanovom VQ motoru. Motor je ukomponovan sa šestostepenim sekventnim menjačem, a čitav automobil je preuzeo izgled Renaultovog, za sada, konceptualnog modela DeZir, ali sa izraženijim agresivnim linijama. Veliko pitanje koje nas brine vezano za ovaj model jeste: da li će se ikada naći u proizvodnji? Ostaje nam samo da se nadamo.

Renault Alpine A110 50 Concept 20121 200km/h: Charlie Sheen, Honda, trkački Renault i najmanji auto na svetu

Renault Alpine A110-50 – povratak legende

Uradi (se) sam – Najmanji auto na svetu

Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments