Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.

Celebrity car – Mark Zakerberg vozi Hondu Fit

Osnivač najpopularnije društvene mreže Facebook koja je vredna sedam milijardi dolara, Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) krajem 2010. godine kupio je Hondu Fit. Njegov vozni park je prilično bogat, ali mi vam izdvajamo baš ovaj automobil. Honda Fit je jedan od onih automobila koji su veoma prostrani unutra, iako izgledaju kao mali automobili spolja. Honda Fit je zaradio sve pohvale za svoju svetsku klasu inženjerstva i dizajna. Jasno rukovanje, prilagodljiv enterijer visokog kvaliteta i relativno niska cena. Ovaj automobil je idealan za ljubtelje vizuelno malih automobila.

Slika125 200km/h: Kupi mi, Zakerbegoviću, Mercedes Benz

Osnivač Facebooka ulazi u svoju Hondu Fit

Iz sveta automobila… Hyundai i40 (2012)

Posle dobro poznatog modela i40 wagon predstavljenog na prošlogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, iz Hyundaija nam stiže i sedan verzija pomenutog modela. Novi i40 u sedan verziji predstavlja čist evropski identitet, dizajniran i proizveden u Hyundaijevoj fabrici u Raselšejmu u Nemačkoj. Hyundai i40 sedan se već nalazi u prodaji, a sa pogodnostima kao što je petogodišnja garancija trostruke brige o automobilu, koja u sebi uključuje petogodišnju garanciju na model, petogodišnju pomoć na putu, kao i petogodišnju kontrolu stanja automobila u jednom od Huyndai centara, svakako će očarati potencijalne kupce. Model i40 na najbolji način predstavlja novi Hyundaijev jedinstven dizajn, koji je zasnovan na dizajnu karoserije inspirisan prirodom, koji se takođe može videti na modelima poput ix35, ix20 i modela Velostar. Hyundai i40, pored svog atraktivnog izgleda spoljašnjosti, poseduje visok nivo komfora i preglednosti u unutrašnjem delu automobila, što ga čini možda vodećim u D-segmentu automobila. Za novi model Hyundai je izdvojio, u skladu sa Euro 5 standardima, dva benzinska i dva dizel motora, koji su u rasponu snage 115-170 ks. U segmentu gde dizel motori predstavljaju 75% celokupne prodaje u Evropi, Hyundai ukazuje na to da će njihov dizel motor od 1,700ccm i 136 konja biti popularan kako među privatnim tako i među poslovnim kupcima.

Hyundai i40 200km/h: Kupi mi, Zakerbegoviću, Mercedes Benz

Hyundai i40 – novi predvodnik u D-segmentu

Dream Car: Mercedes-Benz SL65 AMG

Za ovo sveže leto stiže nam kabriolet iz visokog društva, novi SL 65 AMG, najjači u svojoj klasi. Novi moćni Mercedes biće izrađen potpuno od aluminijuma, što je bio slučaj i sa SLS-om jednim od najbržih Mercedesovih modela. Novi SL je sada 170kg lakši od svog prethodnika. Izmenjene crte dizajna mogu se uvideti na grillu automobila gde dominiraju dve aluminijumske paralelne linije koje se u sredini završavaju Mercedesovim “nišanom”. Novi Mercedes pokretaće snažan šestolitarski V12 biturbo benzinski motor sa dvostrukim turbopunjačem od čak 630 konja. Neverovatna snaga ovog modela biće po prvi put uparena sa potpuno novim AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC, odnosno sedmostepenim automatskim menjačem koji će svakako reflektovati smanjenu potrošnju goriva. Novi menjač poseduje četiri tipova vožnje i to: Controlled Efficiency (C), Sport (S), Sport plus (S+) i Manual (M). AMG oznaka u nazivu ne samo što nagoveštava na snažan motor, ona takođe označava bogat paket opreme koja krasi ovaj Mercedes. Novi SL ubrzava 0-100km/h za svega četiri sekunde, a maksimalna brzina iznosi 250km/h. U prodaji će se naći u septembru ove godine, a cena modela u Nemačkoj iznosiće €236,334. Za istinske ljubitelje sa dubokim džepom ovo će biti jedna od sitnica, a za nas ostale biće to još jedan u nizu automobil iz snova.

Mercedes Benz SL65 AMG 2013 1024x768 wallpaper 01 200km/h: Kupi mi, Zakerbegoviću, Mercedes Benz

Mercedes-Benz SL 65 AMG – najjači u svojoj klasi

Uradi (se) sam – Jesi li kupio auto, Nissan

Kakve veze imaju razigrane razgolićene Brazilke, automobil Nissan i stari glupi vic. Baš nikakve, ali je dobra reklama…


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments