Godina 2013. je godina obeležavanja pola veka postojanja elegantnog i prestižnog automobila marke Lamborghini. U to ime, predstavljamo vam jedan od najpoznatijih modela ovog automobila – model “Aventador LP700-4”.

Naziv “Aventador” odabran je zbog simboličke povezanosti sa svetom bikova u koridama, deleći isto ime sa čuvenim Aventadorom, višestrukim osvajačem trofeja.

“Aventador LP700-4” je kompaniji Lamborghini za kratko vreme doneo veoma veliku zaradu. Naime, za samo 15 meseci prodato je čak 1,000 primeraka ovog modela. Poređenja radi, modelu “Murciélago” za isti rezultat trebalo je gotovo dve i po godine. Dok je legendarni model “Miura”, koji se proizvodio u periodu od 1966. do 1973. godine, prodat u svega 763 primerka.

slika1.jpg 200km/h: Lamborghini “Aventador LP700 4”

Fantastičan “Aventador LP700-4” crvene boje

Spoljašnji dizajn ovog automobila karakterišu ekstremne i munjevite linije, inspirisane modernim vazduhoplovstvom. “Aventador LP700-4” karakterišu aerodinamični elementi, počev od ravnog podvožja, preko elektronski kontrolisanog zadnjeg spojlera i vazdušnih otvora, pa sve do legura na velikim točkovima.

Krov ima specifičan dizajn i geometriju koja pruža više prostora iznad glave putnika. Vrata su duboko uvučena i otvaraju se prema gore. Tradicija takvog načina otvaranja vrata počela je sa modelom “Countach”, nastavila se sa modelima “Diablo” i “Murciélago”, a prenosi se, naravno, i na sve novije modele.

slika2.jpg 200km/h: Lamborghini “Aventador LP700 4”

Opasna, zverska, a istovremeno i ženstvena pink nijansa “Aventadora LP700-4”

“Aventador LP700-4” je u kabini presvučen najfinijom kožom, ali i drugim izuzetnim materijalima. Opremljen je svim najsavremenijim sistemima. Bord kompjuter ima monitor od sedam inča, a poseduje i USB i ajpod. Automatska klima poseduje solarni senzor, kao i senzore za kišu. Naravno, tu su i mnoga elektronska pomagala, koja nivo bezbednosti podižu na najviši nivo.

“Lamborghini Aventador LP700-4” dugačak je 4.78 metara. Sa spoljnim ogledalima doseže širinu od 2.26 m, dok visina iznosi samo 1.135 milimetara. Automobil ima novorazvijenu monokok šasiju od karbonskih vlakana. Zahvaljujući upotrebi ovih ultra lakih, ali istovremeno i ekstremno čvrstih i izdržljivih materijala, “Aventador” teži svega 1,575 kilograma, od čega samo 147,5 kilograma odlazi na monokok kabinu. “Aventador” pokreće 6.5-litarski V12 motor od 700 KS i 690 Nm obrtnog momenta. Odnos između snage i težine ovog automobila je 2.25 kg/KS. Što se ubrzanja tiče, “Lamborghini Aventador” od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2.9 sekundi, a maksimalno razvija brzinu od neverovatnih 350 km/h.

slika3.jpg 200km/h: Lamborghini “Aventador LP700 4”

Prefinjena zlatna nijansa “Aventadora LP700-4”

“Lamborghini Aventador LP700-4” je izazvao veliku medijsku pažnju, jer se nalazi u najnovijem filmu serijala o Betmenu (Betman), filmu pod nazivom “Vitez tame: povratak” (The Dark Knight Rises). “Aventador” je dizajniran u specijalnoj sivo-srebrnoj boji, a opremljen je i registarskim tablicama grada Gotama. Saradnja sa Lamborghinijem bila je aktuelna i za vreme snimanja prošlog filma “Vitez tame” (The Dark Knight), u kome je Betmen vozio “Murciélago LP640”.

Retko ko je ravnodušan kada je reč o automobilima marke Lamborghini. Prepoznatljiva uglasta karoserija, aerodinamičan oblik, senzacionalni dizajn, neverovatna brzina, zverski zvuk motora koji ovaj italijanski bik stvara pri vožnji, luksuz i elegancija čine ovaj automobil posebnim.

slika4.jpg 200km/h: Lamborghini “Aventador LP700 4”

Unutrašnja dekoracija “Aventadora LP700-4” rađena je od najfinije kože i opremljena je najsavremenijom tehnologijom

Izvor fotografija: blog.so-net.ne.jp, hdwallpapers.in, wallpaperswide.com, blogspot.com


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. 

Comments