Celebrity car – Mila Kunis vozi Range Rover Overfinch

Ova mala holivudska lepotica se s obzirom na sitnu građu odlučila za prilično veliki i moćan automobil. Range Rover Overfinch je postavio nove standarde luksuza, performansi i stila. Mila (Mila Kunis) očigledno sebe smatra odličnim vozačem kada je tako omalena sela u ovako snažan automobil. Sjajan dizajn, neverovatna snaga kao i sama “gruba” spoljašnjost su ono što čini ovaj automobil jedinstvenim.

Slika19 200km/h: Mila Kunis u džipu, novi Cadillac, trkački Porsche i raspevani Pilot

Lepotica u sportskom izdanju i njen lepotan

Iz sveta automobila… Cadillac XTS (2013)

Predstavljanjem modela ATS, američka kompanija Cadillac najavila je novu seriju u segmentu limuzina – Cadillac XTS. Ovaj model se uveliko nalazi u prodaji na tržištima SAD i Kanade. Naime radi se o luksuznoj seriji koja predstavlja najsavremenije opremljen automobil koji je ova kompanija ikada napravila tokom duge istorije.

Novi model XTS veći je od modela CTS i pruža prostornost, eleganciju i dramatičnu prisutnost koje su prepoznatljiv znak ovog brenda. Ujedno biće to i jedina luksuzna limuzina sa standardnom magnetnom kontrolom vožnje (Magnetic Ride Control) – svetski najagilnijim suspenzijama. Napredna tehnologija koja garantuje pregled i sigurnost okolo vozača takođe je prisutna kao deo prateće opreme. Kako i sami čelnici ove kompanije govore: “Cadillac XTS predstavlja novu formulu za luksuz, opremljen najsavremenijom tehnologijom”.

Prostornost ovog modela u mnogo čemu premašuje čak i najjaču konkurenciju u srednjoj i visokoj klasi, tako da konkurentni modeli Audija (A8L i A6), BMW-a (serije 5 i serije 7) ili čak Mercedesa (E klase i S klase) ostaju iza novog XTS modela. Za kupce XTS-a ta prednost se ogleda u tome da u gepek može da stane čak pet velikih kofera. Cadillac XTS Platinum predstavlja najluksuzniju verziju ovog modela koja najbolje predstavlja njihovu multidimenzionalnu filozofiju, sa izvanrednim opcijama poput: hromiranih završetaka grilla, polirane dvadesetoinčne felne sa hromiranim detaljima, kao i skupocena kožna sedišta i čitav enterijer unutar automobila. Novi XTS pokretaće snažni 3.6L V6 motor poznat pod šifrovanim imenom “LFX” koji razvija neverovatnih 300 konja.

Cadillac XTS 2013 200km/h: Mila Kunis u džipu, novi Cadillac, trkački Porsche i raspevani Pilot

Cadillac XTS – Novi model u Cadillacovoj luksuznoj liniji

Race Ready – Porsche 911 GT3 RS 4.0

U automobilskim krugovima proširile su se glasine o dolasku novog naslednika Porscheovog modela 911 GT3 RS. Taj automobil se pojavio i nosi ime Porsche 911 GT3 RS 4.0. Ovaj model predstavlja limitranu seriju GT3 modela koja će iznositi 600 primeraka.

Za početak, Porsche 911 GT3 RS 4.0 dolazi u standardnoj beloj boji karoserije i poseduje poboljšanu aerodinamičnu šasiju sa novim setom točkova u kombinaciji sive ili crne boje. Šasija je nisko podešena i služiće se prednjim usisnim otvorima kako bi zadržao ravnotežu prednjeg dela automobila. To je ujedno i prvo korišćenje ovakvih otvora na jednom proizvodnom modelu. Nivo aerodinamike je poboljšan novim laganim spojlerom, a ceo dizajn objedinjen je duplim izduvnim sistemom, koji je tipičan za GT3 seriju. Težina je uvek bila jedna od poteškoća sportskih automobila velikih performansi, no Porsche je uspeo da celokupnu težinu smanji u pojedinim detaljima automobila. Naime ovaj model poseduje haubu i prednje krilo izgrađeno od karbonskih vlakana, novu korpu-sedišta kao i plastično zadnje staklo. Klima uređaj je takođe morao biti izbačen radi usklađivanja balansa. Ispod haube nalazi se snažan četvorolitarski motor. Ovaj motor pruža maksimalnih 500 konja pri 8,250 obrtaja u minuti. Celokupna snaga ovog motora omogućava modelu GT3 RS 4.0 da 0-100km/h dođe za 3.9 sekundi, a do 200km/h za neverovatnih 12 sekundi.

Ubuduće, modelu 911 GT3 RS 4.0 biće potrebni pojedini elementi koji će ovaj automobil učiniti prepoznatljivijim i različitijim od standardnog modela 911 GT3 RS.

1024x768 9 200km/h: Mila Kunis u džipu, novi Cadillac, trkački Porsche i raspevani Pilot

Porsche 911 GT3 RS 4.0 – Striktna disciplina

Uradi (se) sam – Honda Pilot 2012

Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments