Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.

Celebrity car – Nikolas Kejdž vozi automobil najsličniji Formuli 1 – Ferrari Enzo

Nikolas Kejdž (Nicolas Cage) veliki je ljubitelj automobila, a šuška se da je zbog dugova u koje je nedavno upao, morao da proda ovog lepotana. No, vratimo se na automobil. Ferrari Enzo je supersportski automobil koji je dobio ime po osnivaču firme. Pokreće ga motor V12, koristi tehnologiju F1 i aktivna aerodinamička krila. Osnovna ideja bila je stvoriti automobil koji je sličan Formuli 1. Ferrari Enzo jako podseća na Formulu 1, kako spolja, tako i iznuta. U razvoju ovog automobila učestvovao je i Mihael Šumaher (Michael Schumacher), koji ga je testirao.

Slika12 200km/h: Nicolas Cage, novi Fiat, Porsche i snežni traktori

Nikolas i njegov automobil, koji košta $670,000

Iz sveta automobila… Fiat 695 Abarth Maserati Edition

Sve veća popularnost ovog mališana otvara nove mogućnosti Fiatu da kreira nove modele popularne “Fiće”, kako je nastao i ovaj model, koji nosi ime Maserati Edition. Svoju premijeru doživeće na događaju posvećenom trinaestogodišnjici popularne auto-trke “Mille Miglia”, koja se održava u italijanskom gradu Breša. Ovaj glamurozni automobil predstavljaće vezu Abartha i Maseratija, odnosno njihovu zajedničku saradnju u stvaranju automobila sa istom posvećenosti detaljima, eleganciji, kao i strasti prema performansi i brzini.

Prateći zajednički projekat Ferrarija i Fiata od pre tri godine i kreaciju Fiat 695 Abarth Tributo Ferrari, ovo je još jedan projekat koji potvrđuje autoritativnu prisutnost kompanije Abarth u segmentu luksuznih sportaka, ovoga puta u saradnji sa kompanijom koja poseduje dobro poznati pedigre u svetu sportskih automobila – Maseratijem. Ova specijalna serija modela limitirana na svega 499 automobila, posedovaće predivan luksuzni enterijer dostojan jednog Fiata i Maseratija sa dosta prateće opreme. Pokretaće ga benzinski turbomotor (1.4 Turbo T-Jet 16v­), koji razvija 180 konja, uparen sa manuelnim petostepenim menjačem Abarth Competizione. Maksimalna brzina iznosi 225 km/h, a ubrzava od 0-100km/h za nekih sedam sekundi. Jednostavno, još jedan mali gradski zvrk.

Fiat 695 Abarth Maserati Edition 2012 200km/h: Nicolas Cage, novi Fiat, Porsche i snežni traktori

Fiat 695 – spoj škorpije i trozupca

Race Ready – Porsche 918 Spyder Prototype

Ono što je novina za Porsche svakako je novi model 918 Spyder, za sada prototip verzija, ali će se u proizvodnji naći krajem 2013. godine. Ovaj automobil specifičan je po tome što pored običnog turbo-benzinskog motora, poseduje i jedan hibridni modulator na zadnjoj osovini i jedan elektromotor na prednjoj. Šasija je izgrađena od Karbon vlakana, u obliku Spydera sa dva sedišta i sa krovom Targa, koji se lako skida. Ovaj sportski automobil stvoren je kao hibridno vozilo kombinovano sa benzinskim motorom velike snage i najsavremenijim elektromotorom za neverovatne performanse.

Zajedničkim snagama ove tri komponente razvijaju neverovatnih 770 konja i drže potrošnju goriva na svega otp. 3l/100km. Novi 918 Spyder opremljen je snažnim V8 motorom zapremine 4.6L . Neke od ostalih karakteristika ističu se same, te se za ovaj model može reći da: 0-100km/h ubrzava za vreme kraće od tri sekunde, a maksimalna brzina iznosi 325 km/h, dok čista elektro vožnja iznosi 150 km/h. Za kraj svakako treba reći da je Porsche pripremio neverovatne korake za budućnost automobila svojim modelom 918 Spyder.

Porsche 918 Spyder Prototype 2012 200km/h: Nicolas Cage, novi Fiat, Porsche i snežni traktori

Super automobil, a troši svega 3l/100km

Uradi (se) sam – Ledeni reli i traktori

Da se malo rashladite, evo reportaže sa ledenog relija i trke traktora iz Švedske.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments