Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.

Celebrity car – Ris Viterspun vozi Porsche Cayenne S Hybrid

Ris Viterspun (Reese Witherspoon) poznata je po tome da vozi dobre automobile. U svom voznom parku ima Mercedes GL-Class i Mercedes CL 63 AMG. Ali od kraja prošle godine lepa glumica u svom vlasništvu ima još jedan automobil i to Porsche Cayenne S Hybrid. Moramo priznati da Ris ima dobar ukus kada su u pitanju automobili – elegantni i skupi. Porsche Cayenne S Hybrid kombinuje trolitarski V6 motor sa električnim motorom. Ove dve jedinice isporučuju totalnu snagu od 380 KS. Motor V6 uparen je sa novom osmostepenom automatskom transmisijom Tiptronic S. Što se tiče potrošnje, u gradu ona iznosi oko 11 l/100km, a na otvorenom je 9.4 l/100km. Od 0 do 100km/h ovaj automobil stiže za 6.1 sekundu.

Slika122 200km/h: Reese, Lotus, Bembara i smeh

Početna cena za automobil lepe glumice iznosi $265,000 dolara

Race Ready: Lotus Evora GTE (2013)

Iz britanske kompanije Lotus iznenađenjima nikad kraja. Lotus je naime konstruisao jednu seriju Evore pod imenom GTE, koja predstavlja specijalnu ograničenu seriju za azijsko tržište. Sve to kako bi se Lotus proslavio ulaskom u novu globalnu motorsport GTE kategoriju. Evoru GTE veliča ručna izrada modela koja poseduje sve atribute koji su očekivani za jednog endurance trkača, u šta se ubrajaju AMT (automatizovana manuelna transmisija), odnosno sportski menjač, i lagane alu-felne sa gumama Pirelli P-Zero Corsa. Ova serija će proisteći i u veću seriju za šire tržište kako bi dostigla očekivanja budućih kupaca. Ovog mališana, ako tako može da se nazove, pokretaće snažni V6 motor kapaciteta 3.5l, koji razvija neverovatnih 444 konja, i koji je ujedno dobio i titulu najbržeg Lotusa ikad napravljenog u njihovoj fabrici. Izgled karoserije svakako će vas ostaviti bez daha, jer je Lotus za ovaj model pripremio neverovatnu kombinaciju boja sa delovima od karbon fibera, koji se, takođe, nalazi i u unutrašnjosti. Moderno opremljena unutrašnjost sa svim elementima jednog sportaka veliča ovaj model. Udobnost će vam pružiti lagana sedišta Recaro, koja poseduje ovaj model. Lotus je zaista napravio jedan izvanredan automobil sa svim poboljšanjima u odnosu na osnovnu verziju Evore, što potvrđuje neverovatna popularnost ovog modela na prostoru Kine, gde je već naručeno 114 automobila.

Lotus Evora GTE 200km/h: Reese, Lotus, Bembara i smeh

Prefinjen izgled i neverovatna snaga – Lotus Evora GTE

Iz sveta automobila… BMW M135i (2013)

Kompanija BMW najavila je povlačenje njihove kupe verzije Serije 1, ali dolazak novog hatchbacka sa troja i petora vrata, BMW-a M135i! M135i je najbrži model druge generacije Serije 1. Iako nije istinski model M kao M3, M135i krasi snaga i brzina koju je nasledio od prethodnika, Serije 1 M Coupe. Predznak M u ovom modelu najviše se odnosi na poboljšano vešanje i prijanjanje na put. Dok su prethodni modeli posedovali samo manuelni menjač, novi model poseduje pored šestostepenog manuelnog menjača i jedan osmostepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka (AWD). Pokretaće ga snažni turbo trolitarski benzinski motor koji razvija neverovatnih 315 konja. Put od 0 do 100km/h prelazi za 4.9 sekundi sa automatskim, a za 5.1 sekundu sa manuelnim menjačem, što i nije toliko loše u odnosu na prethodnike. Na kraju treba reći da je model M135i najinteresantniji model Serije 1 koji će se naći na tržištu Evrope. Serija 1 poseduje i modele sa benzinskim motorima u rasponu od 101 do 215 konja i modele sa dizel motorima u rasponu snage od 114 do 215 konja. BMW M135i doći će u sukob sa Mercedesovim modelom A45 AMG i Audijevim modelom RS3 Sportback. Odabir boljeg ostaje na vama.

2013 bmw m135i photo 456038 s 1280x782 200km/h: Reese, Lotus, Bembara i smeh

BMW M135i – nije pravi M, ali je brz

Uradi (se) sam – Blast from d past!


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments