Na legendarnom GTI skupu koji se održavao od 16. do 19. maja u austrijskoj provinciji Karnten SEAT je predstavio svoj automobilski program. Na radost Volkswagenovih  fanova, u centru dešavanja bili su novi modeli, posebno SEAT-ovi od kojih su neki, za sada, samo na nivou koncepta. Glavni aduti bili su Mii FR line, Ibiza SC Trophy i Leon Super Copa. Ovogodišnji skup je tokom četiri dana posetilo više od 120,000 ljudi, što je najveći broj poseta za 31 godinu postojanja.

SEAT Ibiza CUPRA Concept

Slika 169 200km/h specijal: Neumorivi borci sa bikovima

SEAT Ibiza CUPRA Concept

Glavno mesto na SEAT-ovom štandu izgrađenom po ugledu na novi vizualni izgled brenda – zauzeo je model Ibiza CUPRA ConceptIbiza CUPRA je predstavnik nove sportske generacije  SEAT-a. Ovaj model skoro je došao iz Pekinga i pokreće ga 1.4 TSI benzinski motor koji može razviti brzinu do 180 ks. Jarkožuta boja karoserije u kontrastu je sa crnom aplikacijom i crnim retrovizorom, a  felne promera od 17 inča crvenih kočionih diskova “s punim pravom” predstavljaju neverovatan izgled nove dizajnerske linije.

SEAT Ibiza FR i SEAT Leon CUPRA R

Slika 260 200km/h specijal: Neumorivi borci sa bikovima

SEAT Ibiza FR i SEAT Leon CUPRA R

Modeli Ibiza i Leon dobili su novu kombinaciju boje – Nevada belu. Oba modela predstavljaju individualni dizajn iz dodatne SEAT-ove kolekcije. Oba modela su predstavnici individualnog dizajna iz dodatne SEAT-ove kolekcije. Ibiza FR opremljena je specijalnim  felnama od 17 inča u crnoj i srebrnoj boji, retrovizorima i diskovima kočnica u crvenoj, kao i velikim krovnim spojlerom. Crvena boja je iskombinovana i u unutrašnjosti automobila. 

Na modelu Leon CUPRA R, vizuelni utsak obogaćen je crnim felnama u savršenom kontrastu sa belom bojom karoserije. Kao i kod modela Ibiza FR, i kod ovog modela dominira crvena boja.

SEAT Mii FR Line

Slika 353 200km/h specijal: Neumorivi borci sa bikovima

SEAT Mii FR Line

Po prvi put, SEAT  je predstavio novi Mii model sa dodatnim sportskim aplikacijma. Tornado – crveni gradski automobil svojim prisustvom i svojim sjajnim, crnim detaljima na točkovima, dodatnim krovnim spojlerom i alu-felnama promera 16 inča privlači pažnju svih ljubitelja automobila.

SEAT Ibiza SC Trophy i SEAT Leon Super Copa

Slika 443 200km/h specijal: Neumorivi borci sa bikovima

SEAT Ibiza SC Trophy

Poslednja dva automobila predstavljena na ovom skupu rezervisana su za trkačku stazu. Naime, radi se o trkačkim verzijama modela Ibiza i Leon koji su presvučeni u sivu boju u kombinaciji sa narandžastim aplikacijama. Ibiza SC Trophy bazirana je na novoj generaciji modela Ibiza i dolazi sa snažnim 1.4 TSI benzinskim motorom od 180 ks u kombinaciji sa sedmostepenim DSG menjačem i komandama na volanu. Ovaj model predstavljaće savršen model za vozače-početnike.

Slika 535 200km/h specijal: Neumorivi borci sa bikovima

SEAT Leon Super Copa

S druge strane, Leon Super Copa je nešto ozbiljniji trkački model koji će se takmičiti u WTCC klasi. Leon Super Copa opremljena je dvolitarskim TSI benzinskim motorom koji razvija neverovatnih 300 ks u kombinaciji sa šestostepenim DSG menjačem. Maksimalni obrtni moment od 340Nm i maksimalna brzina od 250km/h su prava poslastica za ljubitelje brzine. Ovaj model predstavljaće model za iskusnije (senior) vozače.


Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Comments