Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Američki muscle-automobili privlače nostalgičnu raju, a kompanije koje ih proizvode ne ustručavaju se da zavire u prošlost kako bi udovoljili kupcima. Stoga Dodge najavljuje drugu generaciju modela Challenger Yellow Jacket i treću generaciju modela Charger Super Bee, koji će biti ponuđeni samo u SRT8 paketu opreme za 2012. godinu.

S3 Slika 1 200km/h Specijal: Snaga superpčela

Pčele na okupu

U odnosu na prethodnu generaciju modela Charger Super Bee, koji je bio u ponudi između 2007. i 2009. godine, novi model je u suštini kombinacija novih boja i stikera, sa već sada tradicionalnim stikerima “Super Bee” na zadnjem delu automobila, zajedno sa crnim matiranim spojlerom i crnom maskom hladnjaka. Dostupne će biti dve kombinacije boja karoserije. Pored neverovatne Stinger-žute, ukomponovane crnim matiranim aplikacijama na haubi, dostupna će biti i kombinacija crne boje sa tamnosivim aplikacijama za kupce koji ne vole baš mnogo sjaja na tako velikom automobilu. Proizvodnja ovog modela biće limitirana na 500 primeraka po kombinaciji boje, tako da će biti ukupno 1,000 primeraka novog modela Charger Super Bee.

S3 Slika 2 200km/h Specijal: Snaga superpčela

Dodge Charger Super Bee u Stiger žutoj boji

Model Challenger Yellow Jacket pozajmljuje svoje ime od modela koji je krstario kroz sajmove automobila početkom 1969. godine. Dostupan će biti samo u žutoj kombinaciji, sa crnom maskom hladnjaka i crnom tankom linijom koja se proteže kroz čitavu stranu automobila. Novi amblem i naziv modela smešten je u toj liniji. Proizvodnja je ograničena na 1,000 primeraka godišnje.

S3 Slika 3 200km/h Specijal: Snaga superpčela

Dodge Challenger Yellow Jacket

Obe “super pčele” biće opremljene novim 20-inčnim petokrakim felnama, i takođe poprimiće novi jedinstven izgled enterijera u kombinaciji žute i sive. Oba modela će imati stikere na naslonima sedišta, kako bi upotpunili dizajn. Kao što je i ranije napomenuto, modeli će biti dostupni samo u SRT8 paketu opreme, koji podrazumeva snažan benzinski V8 motor kapaciteta 6.4L i neverovatnih 470 konja u kombinaciji sa 6-ostepenim manuelnim i 5-ostepenim automatskim menjačem.

S3 Slika 4 200km/h Specijal: Snaga superpčela

Dodge Charger Super Bee u crnoj boji

Modeli Charger Super Bee i Challenger Super Jacket neće biti dostupni u R/T paketu ili SXT osnovnom paketu, ali očekujte da će Dodge uskoro proizvesti druge pristupačnije modele.


Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Editors choice