Iz sveta automobila…

Porsche ima lepe vesti! Ova nemačka kompanija planira da u 2012. godini zaposli čak 300 inženjera. U Porsche-ovom sedištu u Štutgartu trenutno ima oko 3,500 zaposlenih, a 300 novih inženjera radiće na razvoju dosadašnjih i stvaranju novih modela. Porsche čak 10% ukupne zarade daje na razvoj i istraživanje. Ova kompanija trenutno radi zajedno sa Volkswagen Group, sa kojom je u procesu spajanja. Dve kompanije zajedno će raditi na modelima Porsche Cayenne, VW Touareg i Audi Q7, a Volfgang Hac (Wolfgang Hatz), član Porsche-ovog Odbora za istraživanje i razvoj, izjavio da će kombinovanje tehnologija dveju kompanija povoljno uticati na kvalitet njihovih vozila.

b040f3dd 9053 4f0c a3d1 3e06ba9b7408wallpaper 200km/h: Ubacujemo u prvu

Die Beste, nemački inženjeri su najbolji na svetu...

Moj auto – Kia Rio

Nije tajna da najviše volim nemačke automobile. Ima nešto čarobno u nemačkoj tehnologiji, njihovim inženjerima i radnicima. Takođe sam imao strah od azijatskih automobila. Punili su mi glavu da su nepouzdani, kvarljivi, da su im delovi skupi, kao i servis, da su kao plastični i da se brzo ofucaju. No, kada sam seo u Kia Rio 2008 CRDI 1.5 i video kako je taj ljupki autić okretan i brz, zaljubio sam se. Još kad sam čuo da su ga dizajnirali Nemci i da su mu podarili motor, upiškio sam se od sreće. Piškim i dan-danas, posle gotovo četiri godine. Mislim, od sreće. Moj Rio se ne kvari, i dalje troši “k’o upaljač”, brz je k’o munja i pouzdan. Najvažnije mi je što je robusno izrađen, pa ništa ne škripi, ne ljušti se niti odlepljuje. Proputovao sam s njim pola Evrope, svake nedelje išao po nekoliko puta do Segedina i nazad (ah, ljubav!), a sećam se da me je vozio do Ohrida po autoputevima zatrpanim snegom. Za moje skromne potrebe, divan autić.

Kia Rio back dynamicx800x600 200km/h: Ubacujemo u prvu

Od Olština do Ohrida, od Varne do Hamburga, ovim okretnim autićem

Celebrity – Nije ‘Džini za Ejkona

Amerikanac senegalskog porekla, R&B zvezda Ejkon (Akon), krajem prošle godine rastao se od ljubimca. Posredi je beli Lamborghini Murciélago, koji je Ejkon odlučio da proda na Ebay-u za tričavih $194,995! Ovaj auto iz 2006. godine, koji je Ejkona olakšao za oko pola miliona dolara, prodat je krajem novembra prošle godine. Ovaj reper je poznat kao veliki zaljubljenik u luksuzne automobile, i bilo bi nam žao što se rastao od ovog da u garaži nema Porsche Panamera i Ferrari 458 Italia.

2437f386 ebd1 48ed ab1d 0b23e22ade29wallpaper 200km/h: Ubacujemo u prvu

Ejkon se krajem prošle godine rastao od svog ljubimca

Uradi se sam – Zamena gume u slučaju trule šasije

Sećam se, kao da je bilo danas. “Stojadin” moga oca imao je rupe u podu kroz koje je suvozač gledao asfalt. Točkovi su se krivili ka spolja kada bih dodao gas, a skupljali se ka unutra, kada bih zakočio, kao da je neko neodlučno devojče. Kvačilo je izgubilo oprugu, pa se vraćalo konopcem koji je išao od papučice ka vratima, zatim ka držaču na tavanici. Vozač je morao da povlači taj konop, kao da je tobdžija, svaki put kada bi upotrebio kvačilo. Naravno, to sve pod uslovom da se prethodno ne napije od isparenja, jer otac nije hteo da sipa antifriz, već je u posudu stavljao dedinu rakiještinu. “Alkohol ne ledi”, mrko je odgovorio kad su ga pitali šta to tako ljuto miriše u kolima. Jednom se i to dogodilo, pukla je guma. Izvadio sam dizalicu, prikačio je i počeo da verglam. Međutim, auto je bio toliko truo da se držač dizalice usecao u lim i pretio da prepolovi vozilo. Na kraju se okupio ceo komšiluk, pa smo gumu zamenili tek kad je Živko mesar uhvatio “Stojadina” i odigao ga sa asfalta. Dok smo pili pivo, Miško Zvrk predložio je da zovemo parking servis i snimamo kad pauk zahvati “Stojka”, a ovaj se sav raspadne. “Od sad smo neprijatelji”, odbrusio je otac i otpio gutljaj.

IMG 7935 200km/h: Ubacujemo u prvu

Zastava 101 - od milošte "Stojadin"


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Dejana Knežević voli knjige (one opipljive), crnu boju i Avenged Sevenfold; Behemota, kafu i McQueen-a. “I am sick of lovable people, somehow they are all a lie.” (D. H. Lawrence)

Comments