U predivnom ambijentu popularnog gradskog restorana “Kalemegdanska terasa” sinoć je svečanom dodelom nagrada završen 29. po redu Amstel Fashion Week. Uz zanimljiv koktel i brojne poznate zvanice najbolji učesnici Beogradske nedelje mode dobili su zaslužene nagrade.

Svečanu dodelu započeo je Nenad Radujević, direktor MS Click i organizator ovog prestižnog projekta, uručivši specijalne nagrade Beogradske nedelje mode: za najbolje manekene proglašeni su Tijana Krstić i Vlada Vuksanović; najbolji klijent Fashion Week-a je kompanija N Fashion; najbolju debitantsku reviju prikazala nam je Ljuba Sikimić; a nagradu za najpopularniju reviju, koja je izazvala najviše pažnje u medijima i među posetiocima, dobila je poznata dizajnerka Suzana Perić.

tijana krstic i vlada vuksanovic 680x1024 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

suzana peric 680x1024 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

Nagrade koju su najviše obradovale redovnu publiku Fashion Week-a dodelili su Amstel i magazin Stil koji su nagradili najbolje stilizovane posetioce manifestacije: Marka Saranovca, Milicu  Grujić, Ljubicu Bakić i crvenokosu Irenu Jovanović.

najbolje stilizovani posetioci u izboru amstela 680x1024 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

Prestižne BazArt nagrade uručila je urednica magazina Bazar Zorica Karanović i to: nagradu za najbolju reviju – Tijani Pavlov, nagradu „Mara Kranjc” za najbolju kolekciju – Ani Šekularac, a nagradu „Ličnost od stila” – princezi Jelisaveti Karađorđević.

zorica karanovic i tijana pavlov 680x1024 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

jelisaveta karadjordjevic i ana sekularac 680x1024 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

U nastavku večeri dodeljena je nagrada Elle Fashion Award kojom magazin Elle nastavlja da podržava i promoviše izuzetne dizajnerske talente, a koju je gospodin Nenad Janjatović uručio, verujemo budućoj dizajnerskoj zvezdi, Marti Miljanić.

marta miljanic i nenad janjatovic 680x1024 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

Završetak svečane dodele pripao je nagradama koje se dodeljuju po prvi put. Najpre je Vladan Stanojlović, jedan od osnivača prvog regionalnog internet festivala “Web Fest” uručio nagradu Fashion Web Project Award Ani Ljubinković, jer je po izboru stručnog žirija njen sajt proglašen za najbolji modni projekat na internetu, a zatim je uručena i nagrada publike koja je u toj kategoriji najviše glasala za internet magazin Wannabe.

vladan stanojlovic i ana ljubinkovic 680x1024 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

predstavnici web festa i wannabe magazina 1024x680 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

Wannabe Magazine

207300 208017922555139 148741365149462 687757 2202703 n 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

Takođe, po prvi put na Fashion Week-u modni magazin Grazia dodelio je nagradu za najbolje stilizovanu reviju. Ovo značajno priznanje je Svetlana Preradović, glavna urednica magazina Grazia uručila Tijani Pavlov, koja je sinoć bila dvostruka dobitnica i koja je sa snažnim porukama o značaju podrške koju bi trebalo da dobiju samostalni mladi dizajneri dodatno obeležila dodelu nagrada.

tijana pavlov dejan despotovic i tamara radivojevic 680x1024 29. Amstel Fashion Week – svečana dodela nagrada

Na samom kraju, zadovoljni organizatori, nakon uspešno završenog 29. Amstel Fashion Week-a, najavili su jubilarno 30. izdanje najvažnijeg modnog projekta u regionu za period od 20. do 30. oktobra. Do tada, u skladu sa inspiracijom za kampanju upravo završene Nedelje mode – Metamorfozom  – menjajmo se i dajmo podsticaj i drugima za neprestano traženje drugačijeg i boljeg u nama i oko nas!

Comments