Iako bi ovaj izveštaj trebalo da počne redosledom kojim su kreatori izlagali, ovog puta napravićemo izuzetak! Sa zadovoljstvom ćemo prednost i privilegiju dati brendu ZLA-ZLA i njima započeti priču. Na početku je mnogima bilo čudno što će se ovaj brend naći na najvećem modnom događaju u Srbiji, jer je njihova koncepcija i priča potpuna suprotnost od uglađenosti modela, uštogljenosti modnih pista preteranog glamura.

Međutim, ono što možemo da vam kažemo sada je da definitivno nikog nisu ostavili ravnodušnim! Njihova revija bila je sve samo ne klasična revija, sve samo ne podređivanje očekivanjima i sve samo ne obično, monotono i dosad viđeno izlaganje kolekcije. Brend ZLA-ZLA napravio je pravi spektakl na pisti.

Nisu dozvolili da ih ukroti ni mesto, ni vreme, ni prilika, ni publika, već su fenomelnom i kontroverznom scenografijom, uz pomoć ne samo modela već i običnih ljudi, ekipe iz geta, zapalili čitavu salu, izazvali ovacije i predstavili sve što jesu i sve što govore kroz ono što nose na sebi i kroz muziku koja ih uvek prati, sa ciljem da se, bez savršenih šavova, šminke, modnog fenseraja i snobizma, samo dobro, dobro zabave.

Zapalivši baklje započeli su pravi šou koji je šokirao i oduševio sve prisutne, jer niko nije mogao ni da zamisli toliku slobodu ponašanja, kršenje tabua i predrasuda na ovakvom mestu. A to je njihovo pravo lice i to je ono što nas je najviše impresioniralo – doslednost sebi, u svakom trenutku i na svakom mestu. Pred sam kraj na pistu su izašli i momci iz Prti Bee Gee-a, Mikri i Eufrat, čime je ovaj spektakl dostigao vrhunac.

Jedinstvenost i originalnost izlaganja njihove kolekcije možete videti na slikama koje slede. Sve pohvale ovom urbanom brendu koji je razotkrio gangsta hip-hop stil i streetwear, te zaveo i pridobio simpatije čak i onih kojima se činilo da su toliko daleko od čitave priče koju oni nose sa sobom. Bravo!

slika 1 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Ovako je započeo pravi šou

slika 2 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Prti Bee Gee i ekipa

slika 3 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Neobična scenografija na pisti

slika 4 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Za opuštene devojke

slika 5 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Za momke iz geta

U istom terminu videli smo i dve ekscentrične revije Ivana Džolića i Marka Glavinića. Marko je predstavio muškarca u nesvakidašnjem izdanju i uradio je to sledeći svoju viziju. Ivan Džolić je predstavio svoje ideje o modernom kroju i kreacijama inspirisanim velikim umetnicima, te spojio klasiku i inovativnost i zainteresovao nas misterioznošću svoje modne priče.

slika 6 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Revija Marka Glavinića – muška moda inspirisana ženskom

slika 7 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Nešto nesvakidašnje

slika 8 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Revija Ivana Džolića – Moderno i inovativno

slika 9 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Model koji podstiče diskusije – prekontroverzno ili samo futuristički?

slika 10 35. Belgrade Fashion Week: Ivan Džolić, Marko Glavinić, ZLA ZLA

Udoban stajling za svakog muškarca


Tara Đukić 

Comments