Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Četvrto veče na 29. Amstel Fashion Week-u otvoreno je revijom “Sećanje”- omaž profesorki Anđelki Slijepčević. Profesorka Anđelka je bila kostimograf, modni kreator, majstor slikanog tekstila i pedagog, posvećeni stvaralac i tvorac prvih modnih iskri na ovim prostorima. Modele su prikazali brojni predstavnici različitih generacija studenata, danas eminentni domaći modni dizajneri, za čije je obrazovanje zaslužna profesorka Slijepčević. Publika je imala priliku da vidi modele: Dode Komad, Ljiljane Žegarac, Gordane Ćirić Krtić, Zore Mojsilović, Ingrid Huljev, Ane Leković, Vlade Stojanovića, Vere Kotarac, Lea Kulaša, Ivanke Jevtović, Mire Milanović, Zorana Stanića, Peđe Nerića, Sonje Krtić, Boris Čakširan, Tanje Čičanović, Jelene i Svetlane Proković, Aleksandra Protića, Bate Spasojevića, Vesne Matijević, Olivere Kapor, Maje Nedeljković Davidovac i Bojane Milisavljević.

Usledila je revija Pompea i Roberta koja je predstavila atraktivne kolekcije donjeg veša i kupaćih kostima za žene i muškarce modernih krojeva i dezena, inspirisane najnovijim modnim trendovima.

Posle su posetioci pratili revije Railway by Ljuba Sikimić i Anu Šekularac. Ljuba je predstavila kolekciju “Intensity” inspirisanu tradicijom i kulturom Španije, čije je elemente uklopila u ličnu viziju i umetnički izraz. Kolekcija je namenjena jedinstvenim savremenim ženama, koje žele da u svakoj prilici budu elegantne.

Jedna od najpoznatijih domaćih dizajnerki Ana Šekularac predstavila nam je kolekciju za jesen/zimu 2011, kojom predstavlja slobodu, snagu, senzualnost i ljubav žene, a svaki komad odeće predstavlja jednu od ovih emocija.

Poslednje revije na programu su bile Mišo Mišljen i Dejan Despotović. Mišo Mišljen je jedan od najekstravagantnijih i najpoznatijih dizajnera u Sloveniji, predstavio nam je kolekciju “Plastika”. Inspiraciju je pronašao u avangardnom razobilju engleske istorije.

Dejanova najnovija kolekcija za jesen zimu 2011/2012. inspirisana je punk-rock stilom odevanja koje je oblikovan u savremeni izraz kroz boje, sećanja i formu. Materijali koji se najviše koriste su vuneni štof, keper, teksas i koža.

Pored javnih ličnosti beogradske publike, revijalno je prisustvovala Elisabeth Mussmano koja je godinama bila na poziciji globalnog direktora u Christian Dioru i Vera-i Wang i koja danas radi sa najvećim holivudskim zvezdama kao sto su Angelina Jolie i Charlize Teron; zatim Kosta Petrov, direktor agencije thepworld koja je organizator The corporate communication experience, kao i bivsa makedonska premijerka Radmila Sekerinska.

foto: www.belgradefashionweek.com

Editors choice