Nakon sedam dana mode, završen je 29. Amstel Fashion Week. U skladu sa jednim od osnovnih ciljeva ovog najprestižnijeg modnog projekta u regionu, a to je promocija srpskog dizajna, poslednje veče je bilo obeleženo kreativnim izrazom samostalnih autora. U prelepom prostoru Vile kralja Petra I, u okviru programa pod nazivom “Modne vinjete”, kroz specifične performanse svoje modele su prikazali: Nataša Šarić, Daniela Glišić, Ana Ljubinković, Lada Dragović i Bojana Jovanović, kao i dizajnerski duo Mimimaso.

Nataša Šarić

Harmonija crno-belo, istraživanje forme, različitost-suprotnost

natasha sharich 680x1024 29. Belgrade Fashion Week: 7. dan

Nataša Šarić

Instalacija haljina, različite forme i oblika koje stoje u različitim međusobnim kombinacijama.
Modeli su stilizovani okvirom geometrijskog manira –  iz više nivoa sašivenog materijala, dopunjeni detaljima koji izlaze iz postojećih formi.

natasha sharich 2 680x1024 29. Belgrade Fashion Week: 7. dan

Nataša Šarić

Ana Ljubinković

U posebno kreiranom ambijentu, predstavljeni su modeli za aktuelnu sezonu, leto 2011. Pastelne boje, upečatljivi printovi, heklani elementi, čipka i perle, kao i zanimljiva konstrukcija, su ključni elementi kolekcije naziva “Summer head/Usijana glava”.

ana ljubinkovic 1 680x1024 29. Belgrade Fashion Week: 7. dan

Ana Ljubinković

Daniela Glišić

Jasnim i umetnošću prožetim pristupom, kroz metamorfozu savremenog baletskog pokreta, Daniela je pokušala da izrazi jednost rađanja i smrti, žamora i tišine, pokreta i statike.  Koristeći kontrast bele i crne, tu sliku je prenela u svoj modni izraz.

daniela glisic 1 680x1024 29. Belgrade Fashion Week: 7. dan

Daniela Glišić

Lada Dragović i Bojana Jovanović

Bojana Jovanović i Lada Dragović kroz performans “Haze” vraćaju vreme koje je zabeleženo samo u knjigama, oživljeno maštom, obavijeno prašinom, njihova žena se smeje jer je izabrala da živi u vremenu koje je prošlo.

lada dragovic 680x1024 29. Belgrade Fashion Week: 7. dan

Lada Dragović

lada dragovic 1 680x1024 29. Belgrade Fashion Week: 7. dan

Lada Dragović

Bojana Jovanovic 1024x680 29. Belgrade Fashion Week: 7. dan

Bojana Jovanović

Bojana Jovanovic 1 680x1024 29. Belgrade Fashion Week: 7. dan

Mimimaso

Boje imaju snažan i direktan uticaj na čoveka. Maks Lusher, švajcarski psiholog smatrao je da nesvesno preferiramo određene boje iz spektra na subjektivnoj bazi, i da naš izbor boja može poslužiti kao validan test ličnosti. Mimimaso tako svoju novu kolekciju COLOR DETAIL konceptualizuje kroz poligon pogodan za ispitivanje karaktera svojih klijenata.

mimimaso 680x1024 29. Belgrade Fashion Week: 7. dan

Mimimaso

Nakon revijskog dela programa ostaje nam samo da sačekamo svečanu dodelu nagrada za najbolje učesnike Fashion Week-a i da nakon toga nestrpljivo očekujemo oktobar za koji nam Modni studio Click priprema mnoštvo iznenađenja za jubilarni 30. Beogradski Fashion Week!

Comments