Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

3 KLJUČNA razloga da ti bivši OSTANE prijatelj

3 KLJUČNA razloga da ti bivši OSTANE prijatelj

1/3

Ima mnogo ogorčenih odnosa, koji su se okončali na vrlo ružne načine, mada sumnjam i da postoji neki baš lep način da sa nekim okončaš vezu ili brak. Kad se raskida, to boli, mučno je i osećaš se kao izdajica, potencijalni samoubica, najgori bednik na svetu, bezvredna budala bez smisla i cilja. I oboje se osećaju tako, samo se intenzitet besmislenosti i budalizma razlikuju. Neki ogorčeni raskidi traju godinama nakon raskida, ma nikako da se okončaju. Drže vas u zarobljeništvu prebacivanja krivice, osude, besa i osujećenosti. Najgori je raskid onaj koji odstrani nekog iz tvoje svakodnevice, ali ti ga nikada ne izvadi iz glave i srca – a te misli su ružne i osvetničke, osećanja besna i ljutita.

Sigurno poznajete i neke parove, tojest, bivše parove, koji su ostali u prijateljskim odnosima, ma koliko to čudno zvučalo. Ne foliraju se. Stvarno su dragi jedno drugom i obraćaju se jedno drugom i u radosti i u potrebi, baš kao što prijatelji čine. Oni ne očekuju da će nastaviti vezu, a ako su ikada očekivali da će započeti potpuno novu vezu jedno sa drugim – pa, to su i ostvarili, kroz prijateljstvo. Odrasli ljudi, koji su bili saučesnici u romantičnoj ljubavi, ponekad su u stanju da prevaziđu ružne krajeve i da ostanu saučesnici, održavajući iskreno prijateljstvo. A to je ono kad jedno drugom od sveg srca žele sve najbolje.

On je otac tvoje dece

Ima li boljeg razloga da očuvaš ili ustanoviš prijateljske odnose? Ima li ičeg groznijeg od razvoda u kome bivši partneri postaju ogorčeni neprijatelji, koji manipulišu decom, spletkareći jedno protiv drugog u najneizmernijoj sebičnosti na svetu – nije ih briga kako se deca osećaju. Stvarno, može li neki roditelj toliko da laže sebe, da veruje da je za dete najbolje da mu o drugom roditelju govori sve najgore? Ne verujem. Mislim da takvi roditelji zaista ni jednog trenutka ne razmišljaju o tome šta je stvarno najbolje za dete.

Pa, ako niste sebični psihopata povređene sujete, možda ste u stanju da ne trujete ljubav svoje dece prema ocu, da ne narušavate njihove odnose i da se potrudite da se oni održe. Teško je biti vikend-tata, a vama je i onako pripao bolji deo, ako su deca sa vama. A vašoj deci je potrebna sva ljubav koju mogu da dobiju. Naročito ljubav njihovog odsutnog oca. Naravno, ne možete na silu održavati prijateljske odnose, ali ako uopšte održavate odnose, možete biti istrajno otvoreno prijateljski raspoloženi i to će se pre ili kasnije primiti. Čak i očevi na daljinu rastu i sazrevaju.

 3 KLJUČNA razloga da ti bivši OSTANE prijatelj

Editors choice