Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Prethodne tekstove iz serijala “3 u 1” možete pogledati ovde.

“Lovac na zmajeve” Haled Hoseini (خالد حسینی, Khaled Hosseini)

Bestseler i roman prvenac avganistanskog pisca Haleda Hoseinija “Lovac na zmajeve” iskrena je ispovest protagoniste o borbi sa grehom iz mladosti spakovanim u neverovatnu i potresnu prozu o ljubavi, opraštanju i jednom narodu u haosu političkih zbivanja i nasilja. Ovo je, takođe, priča o jednoj zajednici, jednoj porodici i jednom čoveku u kome i dalje čuči neokončano detinjstvo. A negde u uglu vašeg oka zaiskriće bar jedna suzica. 

slika 1. 3 u 1: Pustinja kao poslednja odrednica

“Samo zaboravi sve. Tako je lakše! Da se nastavi”

“Sam’s Town”, The Killers

Drugi studijski album američkog benda The Killers izdat je 2006. i predstavlja svojevrsnu rekapitulaciju života frontmena i tekstopisca Brendona Flauersa (Brandon Flowers). Jedna od pesama na albumu, “When You Were Young”, proglašena je za himnu modernih rock pesama. Poetika pesama “For Reasons Uknown”, “Read My Mind” i “This River Is Wild” zvukom će vas odvesti u ambijent najudaljenijih pustinja Nevade.

“Sanjari”, (The Dreamers, 2003)

Sada već kultni film Bernarda Bertolučija (Bernardo Bertolucci) “Sanjari” govori o prijateljstvu, strasti, nevinosti i tek iskušenoj slobodi mladih likova u haosu pariskih studentskih protesta 1968. Uloge su poverene Majklu Pitu (Michael Pitt), Evi Grin (Eva Green) i Luiju Garelu (Louis Garrel) u nadi da će vešto odglumiti mladalačku buntovnost.

slika 2.1 3 u 1: Pustinja kao poslednja odrednica

“Mislim da više voliš kada reč 'zajedno' ne znači 'milion', već samo dvoje”


Anđela Najdanović voli da voli. Život. Modu. Amelijin Pariz. Kerin Njujork. Pozorište. Vogue. Beograd. I to u proleće. Uz miris jorgovana. Obožava kada je njen iPod shuffle iznenadi glasom Louis-a Armstrong-a dok se šeta beogradskim asfaltom. U podne. I uživa u sladoledu. Sa ukusom maline. Sour&Sweet. “J’aime bien les couchers de soleil. Allons voir un coucher de soleil…”

Editors choice