Da se razumemo, seks je sam po sebi fizička aktivnost za koju je potrebna izdržljivost i kondicija. Zato je bitno da budeš u formi ako ne želiš da “on obavlja sav posao”. Kaubojka i obrnuta kaubojka su poze gde si dominantna i gde imaš mogućnosti da pokažeš svoje veštine, koje nije baš tako lako pokazati kada ne možeš da dođeš do daha posle nekoliko minuta intimnih odnosa (i to ne od uzbuđenja).

Možda ti je poznat TikTok u kome jednog dečka pitaju zašto vežba, na šta je odgovorio: Da bih izgledao dobro u toku seksa. I to je sasvim legitiman razlog za treniranje, a i odličan motivator.

Ove tri vežbe će ti pomoći i da isklešeš svoje telo i kada si “na njemu” izgledaš fantastično, a pored toga ćeš steći i tako dobru kondiciju da ćeš moći da izdržiš koliko god da je potrebno.

Što dalji skok iz mesta

Uz ovu vežbu ćeš biti u odličnoj kondiciji, brzo ćeš se zagrejati i razmrdati. Budi blaga prema sebi ako ne možeš mnogo da izdržiš u početku. Potrudi se da svaki put kad ponavljaš ovu vežbu uradiš od 2 do 5 skokova više. Vremenom ćeš primetiti da ti postaje sve lakša.

Evo kako se vežba izvodi: Stani uspravno sa razmaknutim nogama u širini kukova. Skoči ka napred što više možeš i pri skoku savij noge u kolenima, a ruke ka napred savij u laktovima i spoji ih u dlanovima. Iz tog položaja zakorači nazad u početnu poziciju. Kada prvi put budeš radila ovu vežbi, i ako uopšte nisi u kondiciji, probaj da uradiš 2 puta po 10 ponavljanja. Ako vidiš da možeš još da izdržiš, uradi još jednu seriju vežbi. Pauza između svake serije treba da bude 1 minut.

Skup vežbi 

Naredna vrsta vežbi, zapravo, predstavlja skup nekoliko vežbi koje treba da se obavljaju najbrže što možeš. Vežba se izvodi na sledeći način: spusti ruke na pod ispred sebe i “hodaj” šakama još napred, tako da ti samo zadnjica bude podignuta. Ako si radila jogu, ovo je poza koja se zove “pas koji gleda dole”.

Iz tog položaja odgurni se nogama unazad tako da budeš paralelna sa podom u planku, spusti stomak na pod, stavi ruke ispred sebe i istegni se i savij ruke u laktovima. Potom se ponovo podigni u plank i vrati se u početnu poziciju.

Ovo je prilično zahtevna vežba, tako da za početak isprobaj da uradiš 2 serije po 10 ponavljanja. Ako osećaš da ti je i to previše, dovoljno je da uradiš i jednu seriju od 10 ponavljanja. Kao i za prošlu vežbu, svakog dana povećavaj broj ponavljanja bar za 2.

Visoki plank, niski plank

Stani u visoki plank, pa odskokom raširi noge, pa onda skupi noge. Taj pokret sve vreme ponavljaj nogama, dok prelaziš iz visokog u niski plank i obrnuto u ritmu koji tebi najviše odgovara. Ovo je jedna vrlo intezivna vežba posle koje ćeš osećati prve rezultate već posle dve-tri nedelje.

Stvar sa kondicijom je da je moraš održavati i nemoj preskakati treninge, samo tako ćeš videti napredak… a videće ga i tvoj dečko.

Sve vežbe možeš pogledati na sledećem snimku:

Naslovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts

Jovana Petković

Comments