32. Belgrade Fashion Week održava se u periodu od 26. oktobra do 3. novembra 2012. godine. Tim povodom je upriličen press koktel u Roulette Baru Grand Casina. Organizator Beogradske Nedelje Mode je Modni studio “Click” na čelu sa idejnim tvorcem i autorom projekta Nenadom Radujevićem.

DSCF2855 32. Belgrade Fashion Week: Koktel

Čekaju vas brojna iznenađenja

Koja su Vaša očekivanja za ovu nedelju mode?

Za početak da sve što smo zamislili dobro realizujemo i da taj paket od ideje do realizacije bude dobro upakovan, prezentovan i uručen onima koji će nas uživo pratiti na revijama ili pak onima koji će nas pratiti preko portala i medija. Duo sestara Proković – JSP proslaviće dvadeset godina rada, a Belgrade Design District svoju drugu godinu postojanja. Takođe ove godine dodeljujemo specijalnu nagradu Dobrili Smiljanić, koja ove godine obeležava pedeset godina od svoje prve izložbe sa pletiljama sa Zlatibora i uopšeno za samu prezentaciju Sirogojna kao popularnog brenda.

slika211 32. Belgrade Fashion Week: Koktel

32. Belgrade Fashion Week održava se u periodu od 26. oktobra do 3. novembra 2012. godine

Projekat Zona 45

U želji da okupe i kvalitetno predstave najpoznatije regionalne modne dizajnera u sklopu lokalnih nedelja mode, a s ciljem da upoznaju najtalentovanije pojedince sa širom publikom i razvojem regionalne modne scene uopšte, tri osobe odlučile su da preuzmu inicijativu:

Vinko Filipić – direktor koncepta Fashion.hr, Jozef Rajn (Joseph Rain) – direktor koncepta Fashion.si i Nenad Radujević – direktor Belgrade Fashion Week-a. Tako je nastao projekat pod radnim naslovom – Zona 45.

Na predstojećoj 32. Beogradskoj nedelji mode u okviru programa Zona 45 domaćoj publici će se predstaviti: Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš – Hrvatska, Peter Movrin i Zoran Garevski – Slovenija, Ivana Murišić – Crna Gora, Viktorija Džimrevska – Makedonija i Andreja Bistričić i Maja Merlić – Hrvatska.

Da li možemo da očekujemo neka iznenađenja?

Biće naravno. Nećemo sve da otkrivamo. Dragana Ognjenović će imati zanimljivu prezentaciju sa L Oreal Paris make up sponzorom. Boško Jakovljević će predstaviti svoju samostalnu kolekciju by Martini Vesto & PWL. Brojna iznenađenja vezana za regionalne dizajnere koji gostuju, ali i neke nove koje će se pojaviti.

SLika3 32. Belgrade Fashion Week: Koktel

Projekat Zona 45

Pored novih dizajnera, da li ćemo imati priliku da vidimo i neka nova lica u svetu manekenstva?

Da, eto to do sada nisam spomenuo, lepo što si me pitala. Na nedavno završenom kastingu pojavili su se novi manekeni modnog studija „Click“, zahvaljujući našem projektu New Face u saradnji sa Niveom. Imali smo želju da neka nova lica koračaju na ovim revijama. Tako da vas i tu čekaju brojna iznenađenja.

„Snaga kreativnosti“– slogan?

Sve vreme smo razmišljali o sloganu za ovu nedelju mode. Nadahnula nas je snaga kreativnosti mladih dizajnera. Nedostatak komercijalnih brendova i  firmi je pokazatelj ekonomskih poteškoća u poslovanju i uopše modnog biznisa u Srbiji, a sa druge strane, novi dizaneri će pokazati da kriza nije nesavladiva. Ova scena je bogata i živa i ima šta da pokaže, pa će, nadamo se, pomoći komercijalnim brendovima da možda budu hrabriji, smeliji u borbi protiv ove krize.

Pod sloganom „Snaga kreativnosti“ na preko dvadeset modnih revija, izložbi i različitih modnih programa predstaviće se oko sedamdeset modnih dizajnera i autora.

DSCF2916 32. Belgrade Fashion Week: Koktel

Dobrodošli na još jednu Beogradsku nedelju mode. Sigurna sam da ćete uživati, a mi ćemo vam ekskluzivno prenositi sve što vas zanima.

Fotografije: Filip Ivanović


Marina Marinković  je previše puta menjala svoj potpis. Stoga, zaključuje da voli promene u životu, muziku i pisanje. Na fakultetu je otkrila je da ima zlu polusestru, koju (za sada) mnogo voli. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste, to se nikad ne menja.

Comments